Ciutadans agafa el relleu de l'anticatalanisme al PP valencià

Convoca una concentració per la Constitució i l'Estatut i en contra de la immersió lingüística

Hi assistiran Inés Arrimadas i el portaveu del partit taronja a les Balears

1
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID / VALÈNCIA

Alexis Marí, síndic de Ciutadans a les Corts valencianes, fa dies que "busca" a Twitter els Països Catalans. I fa dues setmanes, en l'última sessió de control al president Ximo Puig, el portaveu de C’s li va prestar al socialista un bolígraf vermell i un mapa d'Espanya perquè li dibuixés on començaven i acabaven. Ho feia escalfant l'ambient dies abans de la diada del 25 d’abril, després d'instar-lo a prendre mesures per "protegir i defensar la cultura, les tradicions i els símbols" valencians. Un recurs que solia utilitzar el PP valencià quan estava en plena forma i que ara Ciutadans s'ha llançat a esprémer. I això que el mes de gener passat els d'Albert Rivera es van sumar a PSPVPodem Compromís per derogar la denominada llei de senyes d'identitat valencianes llei de senyes d'identitat valencianes que el PPCV va aprovar en solitari en l'última legislatura. Però la campanya ha tornat a començar i toca avivar vells fantasmes.

En el seu afany per recollir el testimoni dels populars enarborant la bandera de l'anticatalanisme, Ciutadans ha convocat aquest dimecres a la tarda una concentració "per la defensa de la Constitució i l'Estatut d'Autonomia" davant el palau de la Generalitat Valenciana. Han confirmat que hi assistiran, precisament, els portaveus autonòmics de Ciutadans als països catalans. Hi seran Inés Arrimadas per a Catalunya i, per les Balears, Xavier Pericay. També s'hi espera la síndica d'Aragó, Susana Gaspar.

EL PP S'HI SUMA "A TÍTOL PERSONAL"

Notícies relacionades

El més curiós és que a la cita també s'hi ha sumat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, del PP. Hi anirà a "títol personal" perquè després de dies d'estira-i-arronses, de veure qui és més valencià que l'adversari, aquest dimarts la direcció territorial del seu partit li va esmenar la plana. La coordinadora del PPCV, Eva Ortiz, ha sigut l'encarregada d'explicar que encara que al seu partit estan "evidentment absolutament d'acord" amb "el fons de la qüestió", tampoc és que els hagin de recolzar. A l'acte convocat per Ciutadans hi assistirà "qui vulgui, li sembli adequat i convenient", però ha recalcat que "a títol personal".

El portaveu de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Fernando Giner, justifica l'acte per mostrar la "preocupació" de la seva formació dient que València està vivint un procés nacionalista "com el que va patir Catalunya als anys 80" amb la immersió lingüística, a l'augmentar l'oferta de valencià en l'educació pública i que, assenyala, C’s no està disposat a permetre-ho. "Hi som a temps perquè això no evolucioni", ha defensat durant la presentació de l'acte.