POSSIBLE DELICTE ELECTORAL

Compromís denuncia un compte 'offshore' del PP per finançar campanyes de Rita Barberá

El partit de Mónica Oltra té indicis que els conservadors usaven un dipòsit bancari "ocult" fora del control del Tribunal de Comptes

rjulve33186227  fotodeldia  former valencia s mayoress rita barbe160323164233

rjulve33186227 fotodeldia former valencia s mayoress rita barbe160323164233 / Kiko Huesca

1
Es llegeix en minuts

El grup de Compromís a l'Ajuntament de València ha presentat aquest dimarts una denúncia davant la fiscalia contra el PP per un presumpte delicte electoral en les campanyes de l'exalcaldessa Rita Barberá del 2011 i el 2015.

Segons els indicis del partit de Mónica Oltra, els conservadors tenien "dos comptes bancaris, un dels quals operava de manera oculta, sense cap tipus de control del Tribunal de Comptes", cosa que suposa un greu incompliment de la llei electoral. "El PP hauria anat a les eleccions municipals dopat", ha subratllat el regidor de Compromís Pere Fuset.

El compte "no oficial" o "offshore", segons Fuset, va ser obert el 1995 i no era ni del grup municipal ni del partit. S'hi van fer en la campanya del 2011 dos ingressos en efectiu de 27.500 i 28.00 euros. A la campanya del 2015 correspondrien els ingressos de 1.00 euros realitzats per regidors i assessors del PP.

Notícies relacionades

Segons la llei electoral, els partits han de comunicar a la Junta Electoral els comptes oberts per a la campanya. I aquests comptes han d'obrir-se al presentar-se la candidatura i tancar-se una vegada es coneguin els resultats oficials dels comicis.

Compromís vol que aquesta denúncia per delicte electoral, que podria també derivar en  un possible delicte de falsedat documental i un altre de malversació de cabals públics, se sumi a la investigació per blanqueig contra el grup municipal del PP en el marc de l'operació Taula, derivada del 'cas Imelsa'.