Rajoy desconeix que el PP ha demanat les actes als regidors del 'cas Imelsa'

Tampoc sap el nom de l'instructor de l'expedient obert a Rita Barberá i a la resta d'investigats

Mariano Rajoy respon sobre la corrupció al PP valencià en una entrevista a Onda Cero.  / ONDA CERO

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Mariano Rajoy ha tornat aquest dimarts a concedir una entrevista al presentador del programa 'Más de Uno' d'Onda Cero, Carlos Alsina, on va mostrar que desconeixia que cap català perdria la nacionalitat espanyola en el cas que Catalunya s'independitzés, quan va pronunciar la seva cèlebre pregunta "¿i l'europea tampoc?"i l'europea. Sense arribar a ficar fins a aquest punt la pota, el líder del PP ha demostrat avui que no està informat de decisions contra la corrupció adoptades en els últims temps pel seu partit. 

Així, ha confessat que no sabia que la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, manté una lluita des que es va aixecar el secret del sumari del 'cas Taula', derivat de l'operació 'Imelsa', perquè els nou regidors investigats entreguin la seva acta. "¿Vostès els han demanat l'acta? No sé si les hem demanat", ha admès. 

Així mateix, tampoc ha sabut dir qui és l'instructor de l'expedient informatiu obert a Rita Barberá i la resta d'investigats. "Estic informat de les grans decisions, però no en els detalls", ha argumentat. 

El líder del PP s'ha mostrat a més molt prudent i no ha volgut avançar si fruit d'aquest expedient l'excalcaldesa de València acabarà sent expulsada del partit. "Mai convé avançar esdeveniments", ha assenyalat, a més de reiterar el seu mantra que en els temes de corrupció,convé "ser contundents però també prudents perquè es pot fer mal a persones que no han fet res". 

'ELS MAROTO'

Notícies relacionades

Rajoy també s'ha referit d'una forma com menys curiosa als nous vicesecretaris del PP nomenats per ell aquest estiu. Així, ha assegurat que el PP està en un procés "constant" de renovació perquè fa 10 anys ningú coneixia Soraya Saénz de Santamaría i després "van venir els Maroto, Casado, Eva (per Andrea, s'ha confós) Levy i Maíllo".

Malgrat aquests canvis, ell ha manifestat sentir-se "amb ganes i força" per continuar al capdavant del PP, perquè en la seva opinió "l'experiència és un fet positiu i no negatiu" i per això, mentre se senti "útil", seguirà reunint el suport del seu partit per dirigir-lo.