Rajoy: "Crec que el senyor Puigdemont i jo ens veurem"

El president en funcions considera que "és bo" que mantinguin una conversa "en termes raonables"

 

  / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, ha mostrat aquest dimarts el seu convenciment que mantindrà pròximament una reunió amb Carles Puigdemont, si bé no ha volgut revelar ni quan ni on. "Jo crec que ens veurem. No l'armarem", ha contestat en una entrevista a Onda Cero al ser preguntat sobre l'assumpte. "Crec que és bo que tinguem una conversa en termes raonables", ha afegit, i ha recordat la broma telefònica en què va parlar amb un fals Puigdemont per exemplificar que hi posava de manifest la seva disposició a veure's amb el mandatari català.

Rajoy ha explicat que hi ha qüestions pendents de parlar entre l'Executiu central i el de la Generalitat, principalment en matèria econòmica, encara que ha deixat clar que persisteixen les "discrepàncies" al voltant del procés independentista "que tothom coneix".

En aquesta ocasió, el dirigent conservador no ha reclamat, com havia fet fins ara, que el president li truqui per concretar la cita. "Mai m'ha demanat reunir-se amb mi, però així que m'ho demani el veuré", va dir Rajoy fa dues setmanes en una altra entrevista.

"SOM GENT NORMAL"

Notícies relacionades

El cap de l'Executiu ha recordat, així mateix, la trobada que va mantenir la setmana passada amb Puigdemont amb motiu de l'homenatge a les víctimes de GermanwingsGermanwings, en què també van estar presents el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. "Tot va ser molt normal perquè som gent normal", ha dit.

Rajoy també ha fet referència a les declaracions de l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero en què apostava per tornar al text de l'Estatut anterior als canvis forçats pel Tribunal Constitucional. Al seu parer, això no li sembla gaire raonable perquè aquest text no s'atenia a la Constitució. "Respecto la seva opinió, però no la comparteixo", ha afegit.