segons la constitució

Rajoy eludeix reconèixer que amb la independència no es perd la nacionalitat espanyola

"¿L'europea tampoc?", pregunta el president del Govern amb cara d'estranyat a l'entrevistador

"El que ha fet el president Rajoy és un paperot", ha criticat la vicepresidenta del Govern català, Neus Munté

El president del Govern, Mariano Rajoy, en un moment de l’entrevista. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha posat de manifest en una entrevista a Onda Cero que desconeix que cap català podrà ser privat de la seva nacionalitat espanyola en el cas que Catalunya s'independitzés, tal com marca l'article 11 de la Constitució, ja que l'espanyola es tracta de la seva nacionalitat d'origen.

El periodista Carlos Alsina ha recordat aquest article al president espanyol. "¿Per què no? ¿La -nacionalitat- europea tampoc?", li ha preguntat Rajoy al periodista amb cara d'estranyat. Alsina li ha contestat que al no perdre la nacionalitat espanyola tampoc es perdria la nacionalitat europea. 

Després de l'exposició d'Alsina, Rajoy ha conclòs: "Em sembla que estem en una disquisició que no pertany a res. S'està obligant la gent a decidir entre ser català i espanyol".

MUNTÉ CRITICA RAJOY

Notícies relacionades

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha criticat les paraules del president espanyol en roda de premsa, informa Fidel Masreal. "El que ha fet el president Rajoy és un paperot", ha dit la també vicepresidenta. "Sabíem el seu desconeixement de la realitat catalana però avui tothom ha comprovat que desconeix el contingut de la Constitució pel que fa referència a la nacionalitat. Ha quedat totalment de manifest. Una Constitució que exhibeixen per tot arreu però desconeixen, i ha quedat en evidència", ha afegit Munté.

"No és cap anècdota perquè el que ens mostra és la campanya de la por i la campanya orquestrada des del Govern del PP, és una campanya per infondre temor a les persones, tant és que parlem d'Europa, de l'euro, de les pensions i la nacionalitat, tot és el mateix", ha sentenciat.