Podem insisteix que Ciutadans és incompatible amb la seva abstenció

Montero assegura que afronten amb "optimisme" la reunió Sánchez-Iglesias

Errejón trenca aquest dimarts el seu silenci després de la destitució del número tres de la formació

irene-moreno 10

irene-moreno 10

1
Es llegeix en minuts
CARLOS CUÉLLAR / BARCELONA

Aquest dimecres tindrà lloc la reunió entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. Reprendran així les negociacions de cara a poder formar govern, tot i que el líder del PSOE insisteix a dialogar sobre les bases del pacte amb Ciutadans

"Aquest acord no ens agrada, és regressiu", han sigut les paraules d'Irene Monteroportaveu adjunta de Podem, en una entrevista per a TVE. La diputada ha declarat que, si bé hi ha "optimisme" de cara a la reunió dels dos líders polítics, l'objectiu del partit és "explorar les possibilitats amb el PSOE".

En aquesta línia, la força morada segueix sense entreveure l'abstenció per facilitar un govern presidit per Pedro. "No contemplem aquesta possibilitat perquè el vot dels espanyols el 20-D exigeix que hi hagi una relació simètrica entre PSOE i Podem. No ens abstindrem", ha assegurat Montero.

"Ningú vol repetició d'eleccions", ha sentenciat la diputada podemista, que ha afegit que és possible la formació d'un govern "estable i progressista". "L'experiència valenciana demostra que és possible fer-ho", ha rematat. 

EXPECTACIÓ AL CONGRÉS

Notícies relacionades

Després de la reaparició d'Íñigo Errejón dimecres passat en el minut de silenci per les víctimes de l'atemptat de Brussel·les, en què el número dos de Podem no va voler parlar sobre la crisi interna a PodemMontero ha remarcat que en la vida laboral del partit han tingut una feina "molt centrada en la reunió, he treballat de prop amb ell i no he viscut aquest suposat silenci".

Errejón té previst assistir aquest dimarts a la Junta de Portaveus,  que l'obligarà a trencar el seu silenci després de 13 dies inactiu a les xarxes socials i sense fer declaracions als mitjans. Montero ha insistit que no hi ha problemes entre els membres de la força morada. "Parlar de problemes desvirtua els objectius del partit", ha sentenciat.