Sánchez oferirà a Iglesias negociar sobre la base del pacte entre el PSOE i Ciutadans

El líder de Podem tornarà a exigir a la cita de dimecres la vicepresidència i formar un govern de coalició

 

  / KIKO HUESCA

2
Es llegeix en minuts

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, anirà amb "la millor voluntat" a la reunió de dimecres que ve amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, a qui oferirà que proposi mesures que millorin l'acord prèviament firmat entre els socialistes i Ciutadans.

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, s'ha mostrat optimista sobre el resultat de la reunió entre Sánchez i Iglesias al subratllar que "les coincidències són moltes més que les diferències" que hi pugui haver entre tots dos partits.

"Les cessions no són rendicions. Si tots ens posem a cedir una mica i a fer un esforç per sobre dels nostres egos i les nostres expectatives, serà possible arribar a un acord, que és el que en aquest país està esperant tothom", ha afirmat Hernando en declaracions al programa 'Los desayunos de TVE'.

El portaveu socialista ha remarcat que Sánchez anirà a la cita amb Iglesias "amb la millor de les disposicions", però deixant clar que la negociació s'ha de basar en el document firmat entre el PSOE i C's, del qual ha assenyalat que segueix "vigent" i que és una "bona base". No obstant, Hernando ha fet èmfasi que el text "es pot enriquir i ampliar".

"Estem disposats a parlar de quines són les aspiracions de Podem i de què és el que vol que es faci en la pròxima legislatura", ha assenyalat Hernando. Ha assegurat que el PSOE intentarà "fins a l'extenuació" que hi hagi govern, però ha reiterat que no és possible la gran coalició amb el PP.

Hernando s'ha mostrat escèptic sobre el resultat que tindria una reunió entre Sánchez i el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy.

Sobre la participació de Podem en els actes de l'Aberri Eguna (dia de la pàtria basca), Hernando ha opinat que "té molt a veure amb una tàctica electoral" de cara a les eleccions previstes al País Basc aquesta tardor. No obstant, ha demanat a la formació d'Iglesias "aclarir una mica si té un projecte per al conjunt d'Espanya o si són projectes diferents els que hi ha a Euskadi, Catalunya i Galícia". 

Notícies relacionades

Per la seva part, la secretària d'anàlisi política i social de Podem, Carolina Bescansa, ha dit aquest dilluns que tornaran a exigir al PSOE tenir "més o menys" el mateix nombre de carteres ministerials, en un hipotètic govern conjunt, perquè els socialistes "només" van obtenir 300.000 vots més que Podem a les eleccions generals.

"El problema és que no es pot anar a l'est i l'oest al mateix temps", ha dit en declaracions a Telecinco, al qualificar "d'incompatible" les seves línies programàtiques amb les de Ciutadans. I ha afegit que "és necessari asseure's a parlar del que és possible", i ha negat en rodó que en el "camí" per formar govern hi hagi Ciutadans.