La cúpula del PP mira de reüll les crisis del PSOE i Podem i reclama unitat interna

Arenas adverteix als seus companys de files que "els partits que es divideixen inicien el suïcidi polític"

El dirigent admet que els conservadors han de buscar un "nou model" de partit per recuperar vots però després de la formació del nou govern

La cúpula del PP mira de reüll les crisis del PSOE i Podem i reclama unitat interna

DANIEL PÉREZ

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

La cúpula del PP mira de reüll les crisis internes que viuen el crisis internesPSOE Podem i, sabent que el lideratge de Mariano Rajoy també és qüestionatMariano Rajoy per quadros intermedis i territorials del partit -encara que sense pronunciaments públics d'importància-, intenta mantenir unides les files per evitar que els xocs desgastin la formació quan queda poc més d'un mes perquè es formi un nou govern govern o, en cas contrari, es torni a enfrontar a les urnes. 

Rajoy no reunirà fins dimarts el seu comitè de direcció per dissenyar l'estratègia de cara als pròxims dies, però aquest dilluns el PP andalús, graner de vots de l'organització a nivell nacional, ha celebrat una important reunió interparlamentària en què Javier Arenas, vicesecretari d'autonomies i persona de la màxima confiança del president del Govern en funcions, ha llançat diversos avisos a navegants. 

L'històric dirigent del PP andalús ha instat els seus companys de files a mantenir-se units al voltant de Rajoy, amb l'advertència que "els partits que es divideixen inicien el seu camí cap al suïcidi polític". Davant la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, i algunes desenes de dirigents, ha avisat que, en aquest moment, la "prioritat" ha de ser "donar estabilitat als espanyols", és a dir, que els conservadors retinguin la Moncloa. "No ens equivoquem en els temps i les prioritats", ha reclamat. Passat el termini de la negociació, ha admès, serà quan la seva força política s'haurà de concentrar a "intentar recuperar les majories àmplies que ha tingut els últims anys". 

LA POSSIBLE MILLORA DE LA PARTICIPACIÓ INTERNA

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha reconegut que els populars han de trobar un "nou model de partit" que els permeti tornar a arrasar electoralment, una reflexió que comparteix bona part del PP. Això sí, ha reclamat que les "qüestions organitzatives" es posposin fins després de la formació d'un nou govern, convençut que l'acord al voltant de temes sobre com millorar, per exemple, la participació interna "no és el més difícil" i tot el PP, això sí "unit", arribarà a un pacte "sobre el nou model que necessita el partit". 

Arenas, per la seva banda, ha advocat perquè la seva formació continuï al "centre" de l'espectre polític i assumeixi quatre reptes: recuperar la bandera del discurs social; la defensa de la llibertat individual; la presentació del PP com el partit de les "oportunitats" i sobretot com la força capaç d'abanderar la regeneració democràtica, i superar així els múltiples escàndols de corrupció corrupció que l'afecten.