TERRATRÈMOL A LES FILES MORADES

Iglesias proposa Pablo Echenique com a secretari d'organització

El líder de Podem demana als barons autonòmics que el recolzin davant la nova cúpula

Iglesias proposa el líder a Aragó, de corrent anticapitalista, per substituir el destituït Pascual. / EFE / VÍDEO ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Pablo Iglesias proposarà Pablo Echenique, el líder de Podem a Aragó, com a nou secretari d'organització, després de la destitució fulminant de l'errejonista Sergio Pascual. El número u de Podem ha traslladat aquesta decisió als barons autonòmics amb qui s'ha reunit aquesta tarda a la seu del partit a Madrid per analitzar amb ells la nova direcció i demanar-los el seu suport.

Notícies relacionades

El nom d'Echenique haurà de ser ratificat pel consell ciutadà estatal, que és l'òrgan de direcció del partit, que es reunirà el 2 o el 3 d'abril -la data encara no està confirmada-. En aquest consell, la majoria de membres són pròxims al número dos del partit i planegen votar en contra d'aquest nomenament.

Echenique pertany al corrent d'Esquerra Anticapitalista, com la líder andalusa Teresa Rodríguez. A l'assemblea fundacional de Vistalegre va ser contrari a les tesis que van defensar Iglesias i Errejón. El mateix secretari general va fer campanya a favor de Violeta Barba que s'enfrontava a Echenique a les primàries per Aragó. Però va guanyar l'europarlamentari, que posteriorment va abandonar el seu escó a Brussel·les i va virar cap al corrent pablista. Aquest dijous va manifestar el seu suport absolut al número u després de la destitució de Pascual.