LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

Els "desagradables" SMS de Rita Barberá

El PP reconeix la pressió que exerceix l'exalcaldessa des que el partit li va obrir expedient

jrico33248913 valencia 19 3 16  fiesta de las fallas de valencia160321104608

jrico33248913 valencia 19 3 16 fiesta de las fallas de valencia160321104608 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

Rita Barberá no es desenganxa del mòbil des que el PP li va obrir expedient informatiu per la corrupció a València. L'exalcaldessa està pressionant els dirigents del seu partit via SMS, i aquests ja es comencen a queixar pel to de la dona que en el passat va rebre de tota classe d'elogis per part de Mariano Rajoy. El vicesecretari d'organització del PP, Fernando Martínez Maíllo, ha reconegut aquest dilluns que aquests missatges "no són agradables", encara que tampoc s'ha atrevit a qualificar-los d'"amenaçants". Sí que ha donat a entendre que són contundents, al definir Barberá com una "dona amb caràcter" que està "defensant les seves posicions".

Notícies relacionades

En una entrevista a la cadena SER, Maíllo ha volgut deixar clar que la pressió de Barberá no tindrà efecte. "Amb missatges o sense, hem obert un expedient informatiu. En el partit, el dret a no declarar no existeix". I ha afegit que és "molt probable" que en les pròximes hores es coneguin "decisions personals". "Espero que les coses es moguin i cadascú prengui les decisions que ha de prendre", ha subratllat, sense aclarir si es referia a la renúncia a l'acta de senadora, cosa que li reclamen a l'exalcaldessa cada vegada més veus al PP.

La setmana passada, el diari 'La Razón' va desvelar un SMS que Barberá va enviar a Maíllo recriminant-li el tracte que estava rebent per part de la direcció del PP. "Defensem la gent del partit que no ha fet res. Complim amb els estatuts per a tots igual. Això li pot passar a qualsevol. El que vol fer Isabel [Bonig, presidenta del PP valencià] no només perjudica políticament, sinó [sic] també l'argumentació de la defensa", deia el missatge.