'CAS IMELSA'

Rita Barberá: "Manifestaré al jutge tota la veritat que jo conec"

L'exalcaldessa de València torna a defensar la seva innocència en la segona roda de premsa que fa en tres setmanes

 

  / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

Rita Barberá, exalcaldessa de València i senadora del PP, ha anunciat aquest dimarts que accepta l'oferiment de col·laborar en la instrucció del 'cas Imelsa' que li va fer ahir el jutge abans de decidir si trasllada la instrucció al Tribunal Suprem donada la seva condició d'aforada. El magistrat considera que hi ha "indicis raonables" de la seva implicació en el delicte de blanqueig al PP de València. Barberá ha fet aquest anunci en una roda de premsa a la seu del PP a València, en què ha tornat a reiterar la seva innocència respecte al presumpte delicte de blanqueig de capitals que el magistrat ha imputat al partit.

"Col·laboraré incondicionalment amb la justícia i manifestaré tota la veritat que jo conec", ha afirmat la senadora, abans de subratllar amb vehemència que no ha ordenat, ni contribuït ni conegut si hi ha hagut blanqueig en el grup municipal del PP a l'Ajuntament de València "ni en cap altre lloc". "No he donat diner negre a ningú perquè cap diner negre prové de mi", ha insistit.

Barberá s'ha preguntat irònicament si no és "ridícul finançar un partit amb 1.000 euros", i ha tornat a posar el ventilador en marxa oferint una detallada llista dels casos de corrupció que afecten els socialistes, dels quals ha destacat l'últim que ha sortit a la llum, el que afecta el baró de Galícia, José Ramón Gómez Besteiroque s'ha vist forçat a retirar-se com a candidat a la Xunta després d'haver sigut imputat per 10 delictes.

SEGONA RODA DE PREMSA

Notícies relacionades

Es tracta de la segona roda de premsa que l'exalcaldessa fa des que es va conèixer la investigació judicial al grup municipal del PP valencià per suposada corrupció. En la compareixença que va fer el 25 de febrer, l'exalcaldessa va defensar la seva trajectòria política i la seva honestedat i va anunciar que no tenia cap intenció de dimitir, cosa que va contrariar alguns dirigents del seu partit que així l'hi reclamaven.

També aquest dimarts se celebra el primer ple de la legislatura al Senat, a les 16 hores, al qual Barberá ha assegurat que assistirà.