RELLEU A LES FILES ECOSOCIALISTES

David Cid, Marta Ribas i Ernest Urtasun assumeixen la direcció d'ICV

Els nous líders del partit adverteixen al PSOE que "no s'hi val a fer el doble joc" amb Ciutadans en les negociacions de la investidura

cid urtasun ribas icv

cid urtasun ribas icv

1
Es llegeix en minuts

ICV té des d'aquest dissabte nous líders. Tres, concretament. David CidMarta Ribas i Ernest Urtasun han sigut proclamats coordinadors del partit després d'haver passat sense problemes el tràmit de les primàries, a què no s'havia presentat cap altra candidatura. Amb un 91,6% de vots a favor, el trident agafa el relleu de dos històrics de l'organització, Joan Herrera i Dolors Camats, que han comandat les files ecosocialistes en els últims tres anys. Cid era fins ara coordinador d'ICV a Barcelona i Ribas és diputada al Parlament i exercia com a portaveu del partit, una funció de què ara s'encarregarà Urtasun, que a més és l'eurodiputat de la formació.

Així, Urtasun serà la cara visible d'ICV, mentre que Ribas i Cid s'ocuparan de gestionar el dia a dia d'una organització que té la representació al Parlament i al Congrés integrada per dues confluències d'esquerres: Catalunya Sí que es Pot i En Comú Podem. En la seva primera intervenció com a coordinador, Urtasun s'ha dirigit especialment al PSOE, al qual ha reclamat que deixi de buscar suports "amb qui vol continuar amb les polítiques del PP" i li ha advertit que, en les negociacions per a la investidura, "no s'hi val a fer el doble joc" amb Ciutadans. "ICV no pararà fins a aconseguir un Govern de canvi per acabar amb el quadrienni insuportable del PP", ha assegurat.

"HEGEMONIA D'ESQUERRES"

Notícies relacionades

En clau catalana, l'eurodiputat ha insistit que la voluntat d'ICV i de la seva nova direcció és "construir una nova hegemonia d'esquerres que pugui guanyar per transformar les condicions de vida de la gent", un procés en què creu que la seva formació resultarà, ha subratllat, "imprescindible". La tardor electoral passada en va deixar una de freda i una de calenta per als ecosocialistes: Catalunya Sí que es Pot va fracassar a les eleccions catalanes del 27-S, mentre que En Comú Podem va vèncer a les generals del 20-D.

El procés de renovació a la cúpula d'ICV culminarà a l'assemblea nacional del 8 i 9 d'abril, en què la militància també s'haurà de posicionar sobre la confluència d'esquerres. Després de l'èxit d'En Comú Podem a les eleccions generals, Iniciativa i els seus socis es mostren disposats a passar de coalició electoral a aliança fixa. A les 26 pàgines de la ponència política que es presentarà davant la militància es fa una defensa clara de la confluència i el referèndum.