David Cid, Marta Ribas i Ernest Urtasun, el nou trident que liderarà ICV

Els dirigents rellevaran Joan Herrera i Dolors Camats a l'assemblea de l'abril

La ponència política del congrés apostarà pel referèndum i la confluència

tridente

tridente

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

David CidMarta Ribas i Ernest Urtasun s'han postulat aquest dissabte, davant el consell nacional d'Iniciativa, per ser els nous màxims dirigents de la formació, en substitució de Joan Herrera i Dolors Camats. El trident ha anunciat la seva candidatura a les primàries ecosocialistes i el relleu es formalitzarà a l'assemblea que els ecosocialistes celebraran a l'abril. Cid és l'actual coordinador d'ICV a Barcelona, Ribas és la portaveu del partit i diputada al Parlament, i Urtasun és l'eurodiputat de la formació.

El congrés servirà, doncs, per reemplaçar dues figures històriques d'ICV, Herrera i Camats, després de tres anys al capdavant del partit. Després de la seva renúncia, un dels noms que més consens generava per dirigir la formació era el d'Urtasun. Però, per la seva feina a Brussel·les, la direcció ecosocialista ha optat per repartir les responsabilitats en la nova cúpula. L'eurodiputat exercirà de portaveu, mentre que Cid i Ribas s'encarregaran de la gestió del dia a dia de l'organització.

Notícies relacionades

Periodista de formació, Ribas va començar en la política activa el 2003 al seu Rubí natal. El 2012 va entrar al Parlament com a diputada i va repetir en les últimes eleccions, ja en la candidatura de Catalunya Sí que es Pot. Cid, llicenciat en Biologia i màster en cooperació per al desenvolupament, ha estat molt implicat en l'àmbit dels moviments socials i des del 2013 és el coordinador d'ICV a la capital catalana.

Els nous coordinadors seran elegits en un procés de primàries que culminarà a l'assemblea nacional del 8 i 9 d'abril, en què la militància també s'haurà de posicionar sobre la confluència d'esquerres. Després de l'èxit d'En Comú Podem en les últimes eleccions generals, Iniciativa i els seus socis es mostren disposats a passar de coalició electoral a aliança fixa. En les 26 pàgines de ponència política que es presentarà davant la militància es fa una defensa clara per la confluència i el referèndum.