Compromís, a Sánchez i Iglesias: "Rebaixem el to"

Joan Baldoví proposa elaborar amb Podem i IU un document i presentar-l'hi al PSOE per negociar

Extracte de la intervenció de Joan Baldoví, de Compromís, en el debat d’investidura. / J.L. ROCA / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Compromís no vol que naufraguin els intents de negociació a partir de la setmana que ve. El seu portaveu parlamentari ha exhortat en el seu discurs Pedro Sánchez i Pablo Iglesias perquè recondueixin el comportament aspre que han mostrat en el seu enfrontament aquest dimecres al matí. "Estaria bé que rebaixéssim el to dels discursos per facilitar un futur de canvi", ha reclamat Joan Baldoví, que ha acabat la seva intervenció citant Lluís Llach. "No és això companys. Ens veiem dilluns", ha reivindicat per renyar els líders de Podem i el PSOE, però, sobretot, per emplaçar-los al diàleg.

Amb ànim constructiu, ha llançat una proposta: asseure's a dialogar amb Podem i IU per elaborar un "document de consens" que sigui presentat als socialistes perquè Sánchez triï entre un acord d'esquerres -que comptaria amb els suports aritmèticament necessaris per superar una investidura- o mantenir el pacte amb Albert Rivera.

Notícies relacionades

Sobre l'acord amb Ciutadans, i l'interès del candidat a president per convèncer a tothom sense desairar a ningú, Baldoví ha parafrasejat el director Woody Allen. "No conec la clau de l'èxit, però sé que la clau del fracàs és tractar de satisfer a tothom", ha dit.

Per rebaixar les diferències entre els socialistes i la resta de grups de l'esquerra, Baldoví ha centrat les crítiques en el PP, i en especial en la senadora i exalcaldessa de València Rita Barberá. Ha dit a Mariano Rajoy que no està en disposició de donar-li cap "lliçó de legitimitat".