¿Reunió o assemblea?

La trobada entre els equips negociadors de PSOE, Podem, Compromís i IU aglutinarà 23 representants d'aquests quatre partits

 

  / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

La reunió que tenen previst celebrar aquesta tarda PSOEPodemCompromís i Izquierda Unida-Unitat Popular semblarà més aviat una assemblea davant l'elevat nombre de participants que s'hi han 'apuntat'. En total, 23 representants d'aquests quatre partits polítics s'asseuran a la taula per intentar explorar les possibilitats d'un govern d'esquerres encapçalat pel candidat socialista, Pedro Sánchez.

La trobada, impulsada pel portaveu d'IU al Congrés, Alberto Garzón, tindrà lloc a partir de les 16.30 hores al Congrés dels Diputats. "Estem convençuts que és un pas imprescindible per explorar les possibilitats d'arribar a un acord que vagi en benefici de les classes populars i del nostre país", ha assegurat Garzón en una missiva que ha dirigit aquest mateix dilluns a Sánchez, Pablo Iglesias Joan Baldoví.

El desig de Garzón era que anessin a la reunió els líders de cada partit, però finalment només hi haurà dos dirigents: ell i Baldoví. Les delegacions dels dos partits seran les menys nombroses: Compromís estarà representada per cinc dels seus membres i IU, per quatre. En canvi, els socialistes hi aniran amb un equip de sis persones i Podem, amb vuit, serà el grup més nombrós.

ELS INTEGRANTS DELS EQUIPS

Per part del PSOE, el portaveu, Antonio Hernando, encapçalarà la delegació i l'acompanyaran Jordi Sevilla, Rodolfo Ares, José Enrique Serrano, Meritxell Batet i María Luisa Carcedo. L'equip negociador de Podem també estarà liderat pel seu portaveu, Íñigo Errejón, i l'acompanyaran Irene Montero, Rafael Mayoral, Carolina Bescansa, Xavier Domènech, Alexandra Fernández, Yolanda Díaz i Nacho Álvarez.

Notícies relacionades

Per part de Compromís, han confirmat la seva assistència a la trobada, a més de Baldoví, la també diputada Marta Sorlí, Josep Ruiz, Pasqual Molla i Toni Planells.

Izquierda Unida enviarà a la reunió les mateixes persones que han participat en la resta de reunions. A més de Garzón, hi aniran Sol Sánchez, Isabel Elbal, Adolfo Barrena i José Luis Centella.