ELS PACTES PER FORMAR GOVERN

Errejón: "Un acord C's-PSOE no dóna investidura"

Podem, "molt optimista" després de la macroreunió, no es mostra preocupat per la trobada Rivera-Sánchez

1
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÁRMOL / MADRID

Després de cinc hores de reunió a quatre i abans de tornar-se a trobar aquest dimarts tot sol amb el PSOE, Podem es mostra “molt optimista" en l'objectiu d'arribar a un Govern de progrés. Iñigo Errejón no s'ha mostrat preocupat per la trobada Rivera-Sánchez. "Si demà el PSOE i Ciutadans anuncien un acord no és investidura, només serà un espectacle de focs artificials. Un acord Ciutadans-PSOE no dóna investidura. Un govern estable només pot sortir d'aquesta taula a quatre. Si en aquesta taula no hi ha acord no hi ha investidura", ha certificat el portaveu de Podem al Congrés, 

Errejón ha explicat que havien treballat en sis eixos: econòmic, social, regeneració democràtica, reforma territorial, política exterior i les garanties que es puguin convertir en polítiques públiques i que no estiguessin "firmant un xec en blanc”. "Ens encantaria comptar amb l'abstenció o el vot a favor de Ciutadans", ha afegit.

SUPORT DEL PNB I ABSTENCIÓ DELS INDEPENDENTISTES CATALANS

De totes maneres la seva aritmètica passaria per un vot favorable del PNB i l'abstenció dels 17 diputats independentistes catalans.

Notícies relacionades

"Treballarem fins a l'últim minut. Hi ha fonament. Per nosaltres no quedarà. No ens aixecarem fins que hi hagi la possibilitat d'un govern del canvi”, ha promès.

Xavier Domènech ha defensat que no havien arribat a debatre sobre el referèndum per a Catalunya, que Iglesias havia dit al matí que no era una línia vermella, per falta de temps en aquestes cinc hores de reunió. El portaveu d'En Comú Podem ha volgut deixar clar que no es plantegen l'abstenció davant un Govern PSOE-Ciutadans i que els sorprendria després del nivell de concreció que ha tingut la reunió a quatre. "Em costaria entendre que demà hi hauria un acord PSOE-C's. Crec que tindria un punt contradictori".