Garzón, després de la cita del PSOE, Podem, Compromís i IU: "Pot ser l'inici d'un pacte"

El portaveu de la coalició d'esquerres assenyala que hi ha "moltes sintonies programàtiques"

undefined32895965 madrid 22 02 2016 reuni n negociadora de iu  podem160222184230

undefined32895965 madrid 22 02 2016 reuni n negociadora de iu podem160222184230 / J M Prats

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

La reunió més esperada per explorar un pacte de govern, protagonitzada pels equips del PSOE, Podem, Compromís i IU, ha acabat aquest dilluns després de cinc hores. Dimarts a les vuit del vespre continuaran amb les converses. Després d'aquesta primera cita, el dirigent que ha propiciat la trobada, Alberto Garzón, portaveu d'IU, s'ha mostrat optimista sobre les conseqüències d'aquestes reunions.

“Hi ha hagut moltes coincidències programàtiques. Això pot ser el principi d'un acord”, ha assenyalat el diputat, que ha eludit aclarir els avanços però ha explicat que només s'ha parlat del programa, no d'un possible Executiu de coalició com el que proposa Podem. 

CONSTRUIR "ELS FONAMENTS"

“Ha passat molt de temps sense que les forces progressistes es puguin asseure en una taula. Ens hem de felicitar. S'ha parlat de tot, sense exclusions. S'estan construint els fonaments per bastir una alternativa al Govern de la dreta”, ha continuat Garzón, que també ha demanat al PSOE i Podem que abandonin l'intercanvi de crítiques. “Hem de fer taula rasa. S'ha de pensar en una alternativa de país”, ha dit.

Notícies relacionades

Els socialistes, mentrestant, continuen amb el diàleg a dues bandes.  A la reunió del bloc d'esquerres hi han assistit cinc negociadors del PSOE. Tots, tret de José Enrique Serrano, excap de gabinet de Felipe González José Luis Rodríguez Zapatero, que no era gaire lluny, també al Congrés, ultimant el pacte dels socialistes amb Ciutadans. La notícia de l'acord amb el partit taronja es podria saber les pròximes hores, segons fonts del PSOE.

“La ciutadania d'esquerres vol un govern d'esquerres, amb propostes d'esquerra. No de dretes, que és el que representa Ciutadans”, ha contestat Garzón.