Tardà i David Fernàndez visitaran Otegi

Tots dos es desplaçaran diumenge a la presó de Logronyo

jgblanco11530280  files  this file picture dated may 2  2009 shows 160217095137

jgblanco11530280 files this file picture dated may 2 2009 shows 160217095137 / A ARRIZURIETA

1
Es llegeix en minuts
NEUS TOMÀS / BARCELONA

"L'empresonament d'Arnaldo Otegi és un monumental escàndol jurídic, un segrest polític i una injustícia inquisitorial", afirma l'exdiputat de la CUP David Fernàndez en declaracions a aquest diari. Fernàndez feia temps que havia demanat visitar el líder 'abertzale', però fins ara no havia aconseguit el permís d'Institucions Penitenciàries. Serà diumenge al migdia, quan juntament amb el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, i l'expresident dels socialistes bascos Jesús Egiguren entraran a la presó de Logronyo per reunir-se amb el líder 'abertzale' basc. Es trobaran en un locutori i tindran 40 minuts per parlar.

Fernàndez ha penjat a Twitter la foto en què es pot veure l'autorització d'Institucions Penitenciàries.

Per Tardà, l'empresonament d'Otegi representa un atac a la democràcia: "Haver empresonat la persona que va optar per la pau, la reconciliació i el democràtic dret a decidir ha sigut un atac a la democràcia. I voler inhabilitar-lo serà fer-li escac i mat".

 CAMPANYA A FAVOR DE L'EXCARCERACIÓ

Notícies relacionades

Otegi fa sis anys i mig que és a la presó. L'Audiència Nacional ha avançat a l'1 de març la seva sortida, inicialment prevista per al 28 de març. El dubte és quan podrà exercir algun càrrec públic perquè, en principi, té prohibit ocupar-ne cap fins al 28 de febrer del 2021 per la pena d'inhabilitació que li va ser imposada pel 'cas Bateragune'.

En els últims mesos s'han desenvolupant diferents iniciatives dins de la campanya 'Free Arnaldo Otegi, presos bascos a casa'. Entre elles, la presentació, al Parlament Europeu, d'un document que reclamava la seva excarceració i que han firmat, entre altres dirigents internacionals, José Mujica, expresident de l'Uruguai; Angela Davis, activista i filòsofa afroamericana; Desmond Tutu, premi Nobel de la pau, i Ken Livingstone, exalcalde de Londres.