MARCADOR 'ON LINE'

Otegi utilitza una imatge de Messi en el seu compte enrere per sortir de la presó

L'exportaveu de l'esquerra 'abertzale' i els seus seguidors pengen cada dia a Twitter imatges amb el nombre de dies que li queden per sortir en llibertat

Arnaldo Otegi, en una imatge d’arxiu.

Arnaldo Otegi, en una imatge d’arxiu. / EFE / ÁNGEL DÍAZ

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Dinou dies són els que li quedaven ahir a Arnaldo Otegi per recuperar la llibertat, després que el 28 de gener l’Audiència Nacional avancés a l’1 de març la seva sortida de la presó, on compleix condemna per l’intent de reconstruir Batasuna després que fos il·legalitzada. I des d’aquell dia, l’exportaveu de l’esquerra abertzale i els seus seguidors estan fent a Twitter un peculiar compte enrere penjant fotos que contenen el guarisme corresponent, bé de senyals de trànsit, de plaques o de samarretes de futbolistes. Per assenyalar la xifra d’ahir, Otegi va elegir una antiga imatge del blaugrana Leo Messi lluint el número 19 (de l’època en què el 10 el portava Ronaldinho). 

La primera imatge que va penjar l’exdirigent de Batasuna va ser molt menys poètica:  una columna de pàrquing amb el 32. Un dia després, va anunciar la seva intenció de seguir amb aquest compte enrere fins al dia que sortís en llibertat. Otegi ha recorregut també a altres esportistes. El dia 7 de febrer va penjar una imatge del mític jugador dels Chicago Bulls Michael Jordan amb el 23 a l’esquena, i el 5 una altra de Matías Almeyda amb el dorsal 25 del River Plate. Otegi és a la presó des de l’octubre del 2009.

Temes:

Arnaldo Otegi