LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

"Si sé que la meva dona ha donat mil euros, li clavo un gec de bufetades"

El cunyat de Barberá, que és advocat, defensa així que la germana de l'exalcaldessa no va participar en el blanqueig a l'Ajuntament de València

rpascual32566571 valencia 27 1 2016  pol tica corrupci n pp valenci160210175523

rpascual32566571 valencia 27 1 2016 pol tica corrupci n pp valenci160210175523

2
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID / VALÈNCIA

Segueixen els interrogatoris a l'entorn de l'exalcaldessa de València Rita Barberá davant el jutge que instrueix el 'cas Imelsa'. Aquest dimecres ha sigut el torn dels exregidors Silvestre Senent i Ana Albert i de l'encara regidora Maria Àngels Ramón-Llin, a més de set assessors del grup municipal. Tots estan sent investigats pel presumpte blanqueig de diner negre per finançar actes de campanya de Barberá. No obstant, el protagonista avui a la Ciutat de la Justícia de València no ha sigut cap imputat, sinó un advocat.

En concret, José María Corbín, que defensa Mari Carmen García-Fuster, secretària del grup popular municipal, i detinguda en l''operació Taula' per la seva presumpta implicació com a “caixera” del rentat de la trama. “Si sé que la meva dona ha donat 1.000 euros, li clavo un gec de bufetades”, ha llançat Corbín, a preguntes dels periodistes sobre la possible implicació de la seva dona, Asunción ‘Totón’ Barberá, germana de l'exalcaldessa i la seva cap de gabinet a l'alcaldia durant 24 anys. Amb aquesta poc sensibilitat davant la plaga de la violència masclista ha rebutjat Corbín que la seva dona participés en la suposada trama corrupta dins de l'ajuntament de València, on s'indaga si regidors i personal de confiança del PP feien donacions de mil euros al partit i després les recuperaven en bitllets de 500 euros que les empreses adjudicatàries de contractes públics pactats pagaven com a 'mordida'.

Notícies relacionades

El lletrat ha defensat a més que la seva dona “no és ni membre del PP” i que és “funcionària de carrera; i ja està més”. Corbín també ha assegurat que Barberá, amb qui se'l va veure sortir la setmana passada d'un cotxe cap al domicili de l'exalcaldessa, no és la seva clienta i ha recordat que no està sent investigada.

CONSCIÈNCIA TRANQUIL·LA

Per la seva part, Senent, que va ser regidor d'Hisenda i president del PP de València ha assenyalat que ell sí que va fer “diverses donacions” al partit, però que mai se li van tornar i que no li consta que hi hagués blanqueig en el grup popular municipal. Sobre els regidors encara en exercici investigats, ha opinat que haurien de deixar l'acta quan hi hagi sentència, però no abans. La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha repetit en diverses ocasions que esperaran que s'aixequi el secret de sumari per prendre mesures contra els nou regidors investigats dels 10 amb què compta el PP al consistori. L'exregidora de Benestar Social Ana Albert ha defensat que té la consciència “tranquil·la”.