EL POLS SOBIRANISTA

ERC s'aferra a la DUI malgrat el pla de Puigdemont

Rovira insisteix a proclamar la independència en 18 mesos, abans d'unes eleccions i un referèndum

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Malgrat que el president Carles Puigdemont havia aixecat una mica el peu de l'accelerador en el camí cap a la independència, descartant que hi hagués una declaració unilateral d'independència (DUI), el soci republicà de Junts pel SíERC, segueix amb el ferm convenciment que Catalunya serà independent d'aquí un any i mig. La secretària general d'Esquerra i portaveu adjunta de la coalició al Parlament, Marta Rovira, ha reiterat aquest dimarts al Parlament que la secessió es proclamarà d'aquí 18 mesos, abans d'unes eleccions constituents i d'un referèndum de ratificació.

Notícies relacionades

"Per aprovar les lleis hem de ser sobirans. Per debatre-les, no", ha assenyalat Rovira. Seguint la seva explicació, l'aprovació de la DUI es faria "simultàniament" a la llei de transitorietat jurídica, la del procés constituent i les de les estructures d'Estat. Posteriorment vindria la ratificació a les urnes, primer en unes eleccions constituents i després en un referèndum. "Hem d'implementar el mandat democràtic que se'ns ha donat", ha subratllat la número dos d'ERC.

No obstant, els plans que Puigdemont va esbossar en la primera entrevista com a president de la Generalitat eren una mica diferents, sobretot perquè va descartar una DUI. "Tenim força per emprendre el trajecte i no admetré que es discuteixi; ara bé, ¿tenim prou força per proclamar la independència amb aquesta composició parlamentària? No encara", va afirmar el cap del Govern a TV-3.