Compromís obre la porta a un Govern del PSOE sense reclamar el dret a decidir

Baldoví defensa la seva "lluita" pel grup propi i assegura que han sigut "coherents" amb el que van prometre en campanya

lpuig32467465 madrid 19 01 2016 politica  podemos y las formacio160120104811

lpuig32467465 madrid 19 01 2016 politica podemos y las formacio160120104811

1
Es llegeix en minuts

Compromís ha obert la porta aquest dimecres a recolzar, o almenys permetre, un "Govern de canvi" encapçalat per Pedro Sánchez, a canvi que el PSOE s'avingui a reformar el reglament del Congrés, millorar el finançament de la Comunitat Valenciana i derogar diverses lleis impulsades per l'Executiu de Mariano Rajoy.

"Si realment el PSOE es compromet a aquestes coses, amb els vots de Compromís el PP no governarà els pròxims quatre anys", ha dit el diputat Joan Baldoví en declaracions a Onda Cero, on també ha destacat que el seu grup no farà del dret a decidir una bandera: "Nosaltres ens cenyim als interessos valencians i a la nostra agenda no hi ha aquest tema", ha dit. Però a RAC-1, Baldoví ha considerat que la seva postura "no complica res" i s'ha mostrat favorable a la celebració d'un referèndum a Catalunya, com reivindica En Comú Podem i s'ha compromès Podem al seu programa electoral.

Així mateix, Baldoví ha defensat la "lluita" del seu partit per tenir grup propi al Congrés. Compromís va presentar ahir la sol·licitud després que les altres confluències de Podem, En Comú Podem i En Marea, acceptessin finalment integrar-se en el grup liderat per Pablo IglesiasPablo Iglesias a canvi de tenir veu pròpia. Segons Baldoví, la seva decisió respon a una qüestió de "coherència", al ser una cosa a què s'havien compromès en la campanya electoral. També la diputada de Compromís Marta Sorlí ha reconegut que no preveuen que la Mesa de la Cambra els permeti formar grup propi --"seria totalment fora del normal que ens diguessin que sí", ha admès--, però ha defensat que ho havien d'intentar "de manera testimonial".

Notícies relacionades

Segons ha manifestat, no té cap sensació d'haver incomplert aquesta promesa, perquè el que s'havia firmat era "intentar-ho fins a l'últim moment". També ha deixat clar que espera que la seva decisió no generi tensions amb Podem, amb qui ha dit que treballa "molt a gust" i espera tenir "molts moments de trobada".

Davant el probable rebuig de la Mesa, Compromís ha de decidir si s'integren al Grup Mixt o finalment es queden al de Podem. Baldoví ha anunciat que prendran aquesta decisió demà dijous.