Puigdemont, als seus consellers: "No renuncieu a res"

El president ja ha reunit el Consell Executiu després de la presa de possessió dels nous consellers

Mas ha assistit a l'acte solemne al Palau de la Generalitat

fsp0189

fsp0189
lpuig32406769 para web presa de posessi  dels consellers del nou160114114816

/

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / Barcelona

El nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presidit la presa de possessió dels 13 consellers que formen el nou Govern de la Generalitat. En un acte solemne al Palau de la Generalitat, el nou Consell Executiu, format per noms proposats per CDC i ERC, ha promès el càrrec en presència de l'expresident Artur Mas i prometent “complir fidelment d'acord amb la llei les obligacions del càrrec al servei de Catalunya i amb lleialtat al president”.

En un breu discurs posterior, Puigdemont ha demanat als consellers (alguns dels quals repeteixen al Govern, com és el cas de Santi Vila, Jordi Jané, Meritxell Borràs i Neus Munté) un compromís: "No renuncieu a res". El nou president també els ha reclamat que "siguem fidels a la idea que vaig expressar en la meva presa de possessió de fer les coses al màxim de bé, al màxim d'explicades possible".

Notícies relacionades

"Us demano la lleialtat, us convido a fer tot el necessari per explicar bé tot el que fem”, ha afegit Puigdemont en un breu acte en què tots els consellers i conselleres han utilitzat la mateixa fórmula per prometre el càrrec. A l'acte hi han assistit familiars dels nous membres del Govern i dirigents de CDC i ERC.

Primera reunió

La novetat ha sigut la presència de l'expresident Artur Mas, que ha ocupat un lloc destacat al costat de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en la cerimònia i posteriorment ha rebut mostres de suport dels assistents. Després de les fotos oficials del nou Govern, Puigdemont i els consellers han celebrat una primera reunió del Consell Executiu al Palau.