El hieràtic expresident

La fredor de Mas contrasta amb l'espontaneïtat de Forcadell en la presa de possessió del Govern

rpascual32391215 gra408  barcelona  12 01 2016   el expresidente de160114122515

rpascual32391215 gra408 barcelona 12 01 2016 el expresidente de160114122515 / ANDREU DALMAU

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hieratisme britànic versus espontaneïtat italiana. Artur Mas i Carme Forcadell han ofert aquest dijous les dues cares extremes del protocol en la presa de possessió del nou Govern al Palau de la Generalitat. L'expresident, no se sap ben bé per què, s'ha situat al costat de la presidenta del Parlament, a la dreta de Carles Puigdemont, i han anat saludant, un per un, tots els consellers (i el vicepresident) a mesura que aquests anaven prometent els seus càrrecs.

El primer ha sigut Oriol Junqueras, que ha ofert un somriure a Mas, amb qui ha intercanviat unes breus paraules. Poques però més que les que ha tingut, per exemple, amb la següent, l'exvicepresidenta i nova consellera Neus Munté. A ella li ha ofert la seva marmòria mandíbula per al ritual doble petó llatí. La fredor de l'expresident segurament ha tingut més a veure amb un acusat sentit de respecte a la institució i als seus procediments que a possibles diferències amb els consellers. De fet, només al final, quan se li ha presentat el seu cap de Gabinet, fins dilluns, Joan Vidal, reconvertit ara en secretari del Govern, ha ofert una imatge més càlida. 

EL PROTAGONISME DE L'ANC

Notícies relacionades

Mentrestant, Forcadell anava repartint somriures i abraçades, fent gala de l'afabilitat que li ha guanyat la popularitat en determinats sectors, en concret, sobiranistes. El súmmum ha sigut la llarga abraçada i felicitació a la nova titular d'Agricultura, Meritxell Serret, amb qui va compartir responsabilitats a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC)

També ha sigut poc britànic l'oblit de Josep Rull. Se suposa que pels nervis, després d'encaixar la mà al president se'n tornava directe a la seva posició inicial sense passar per la casella de Mas i Forcadell. I just quan Vidal ha anunciat el nom de Santi Vila (Santiago, en concret), el nou conseller ha fet marxa enrere, atabalat i entre el riure dels assistents.