PLE D'INVESTIDURA

Rabell: "La desconnexió d'Espanya és un engany, una fanfarronada"

Sí que Es Pot reivindica el referèndum com a única via i ataca la CUP per pactar amb la "dreta neoliberal"

En la seva intervenció durant el ple d’investidura de Carles Puigdemont, Rabell ha titllat el procés independentista d’ enganyifa i de fanfarronada.  / EFE / TONI ALBIR / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Catalunya Sí que Es Pot era un de les formacions que podria haver sortit més beneficiada d'unes noves eleccions. Encoratjada per la victòria d'En Comú Podem el 20-D, amb altres comicis a Catalunya, aquesta vegada amb la implicació de Barcelona en Comú i Ada Colau, l'esquerra alternativa hauria pogut millorar molt sensiblement els seus resultats del 27-S. Descartada aquesta opció, Lluís Rabell ha deixat clar en el ple d'investidura de Carles Puigdemont que no comptessin amb ells en l'estratègia del xoc de trens i que el referèndum pactat és l'única manera de donar solució a la 'qüestió catalana'. El líder de l'esquerra alternativa ha aprofitat per tornar a allargar la mà per formar, ara o en un futur pròxim, una majoria alternativa progressista.

"El 'no' a la investidura és una mà estesa a forces progressistes per formar com més aviat millor una aliança pel canvi", ha sentenciat per concloure una intervenció plena d'al·lusions a la CUP i en què ha carregat contra la "dreta neoliberal" que representa Mas. Després que Catalunya Sí que Es Pot demanés als anticapitalistes que no investissin Mas, els ha acusat de regalar la investidura a CDC "a canvi de res, a canvi d'una il·lusió, la de seguir amb un procés que es ha demostrat irrealitzable des de la unilateralitat". "Veurem si aquest acord d'investidura serà obstacle o no per treballar junts", ha advertit. 

Notícies relacionades

Rabell s'ha mostrat molt dur amb la declaració de ruptura que el Parlament va aprovar el 9-N i el procés de desconnexió anunciat per Junts pel Sí. "La ruptura [independentista], la desconnexió d'Espanya no és tan sols il·legal sinó que és un engany, una fanfarronada que ningú es creu". En aquest punt ha lamentat que "tenim una majoria parlamentària que no té coratge per dir als seus votants que el plebiscit no s'ha guanyat".

Des del seu punt de vista, les eleccions generals al Congrés van evidenciar que els catalans no volen una ruptura unilateral sinó un referèndum pactat. Després de destacar que set milions d'espanyols recolzen ara el dret a decidir, ha aprofitat per recordar al PSC que "és hora que el socialisme català abandoni l'immobilisme i reprengui el dret a decidir que abans reivindicava". L'altra gran lliçó del 20-D va ser, per a Rabell, la debilitat de Convergència, que és la que segons ell ha propiciat l'elecció 'in extremis' de Puigdemont. "Això es tracta que CDC es refaci després del 20-D".