La jornada d'investidura del president Carles Puigdemont, en directe

El ple del Parlament votarà a partir de les cinc de la tarda l'actual alcalde de Girona com a nou cap del Govern

En la seva intervenció durant el debat d’investidura, Carles Puigdemont ha demanat perdó als ciutadans per l’acord aconseguit ’in extremis’ entre Junts pel Sí i la CUP. / RICARD CUGAT / VÍDEO: ACN

En la seva intervenció durant el debat d’investidura, Carles Puigdemont ha demanat perdó als ciutadans per l’acord aconseguit ’in extremis’ entre Junts pel Sí i la CUP.
En el discurs del ple de la seva investidura, Carles Puigdemont ha assegurat que el full de ruta segueix inalterable i que el programa que ell presenta és el mateix que al seu dia va presentar el president Mas.
Inés Arrimadas ha assegurat en la seva intervenció al Parlament, durant la investidura de Carles Puigdemont: Avui investirem el senyor Mas, tres quarts del mateix
Declaracions de Miquel Iceta en el debat d’investidura de Carles Puigdemont: Les decisions del Parlament són legítimes i democràtiques si s’emparen en la legalitat vigent.
En la seva intervenció durant el ple d’investidura de Carles Puigdemont, Rabell ha titllat el procés independentista d’ enganyifa i de fanfarronada. 
Xavier García Albiol, a Carles Puigdemont: Ni vostè ni ningú iniciarà un procés de ruptura.
Anna Gabriel, de la CUP, destaca el vot de confiança del seu partit per fer possible la investidura de Carles Puigdemont.
El president del grup parlamentari de JxS, Jordi Turull, diu que Mas se l’ha jugat amb un gest que ha sigut ingent i gegant. 

/

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde de Girona i president de l'Associació de Municipis per la Independència, Carles Puigdemont, és el successor d'Artur Mas al capdavant de la Generalitat, tal com el ja expresident ha anunciat 'in extremis', a punt de complir-se el termini per formar Govern i quan ja es donava per fet que es convocarien noves eleccions.

La presidenta del Parlament Carme Forcadell ha convocat els diputats del Parlament a un ple d'investidura a les cinc de la tarda, però abans, a les onze del matí, la CUP reunirà el seu consell polític per ratificar l'acord d'investidura a què han arribat amb Junts pel Sí.