Iceta: "No tenen dret a situar les institucions fora de la llei"

El PSC recorda a Mas que el que surt de les urnes només es pot corregir votant

Declaracions de Miquel Iceta en el debat d’investidura de Carles Puigdemont: Les decisions del Parlament són legítimes i democràtiques si s’emparen en la legalitat vigent. / EFE / ALBERTO ESTEVEZ / VÍDEO: ATLAS

Declaracions de Miquel Iceta en el debat d’investidura de Carles Puigdemont: Les decisions del Parlament són legítimes i democràtiques si s’emparen en la legalitat vigent.
iceta

/

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va reclamar al futur president, Carles Puigdemont, que abandoni el full de ruta "rupturista i il·legal" que Junts pel Sí i la CUP comparteixen per portar Catalunya a la independència. El líder socialista va insistir que les forces secessionistes "no tenen dret a situar les institucions fora de la llei" i va recordar que l'aposta del PSC passa per una reforma de caràcter federalista. Per això va subratllar que és molt diferent "anar a negociar la independència" o anar a Madrid a pactar solucions més factibles que l'"Arcàdia feliç" que, segons la seva opinió, promet Junts pel Sí. Solucions que passen, va citar com a exemple, per un nou model de finançament.

Notícies relacionades

Iceta va lamentar que els partits independentistes no hagin buscat el diàleg amb la resta de grups de la Cambra catalana. El dirigent socialista, conegut per les seves habilitats a arribar a acords amb altres formacions, va destacar que el respecte al pluralisme obliga al citat diàleg. I va aprofitar l'ocasió per afegir, com minuts abans havia fet la diputada de Ciutadans, Inés Arrimadas, que en aquest cas l'oposició representa el 52% dels catalans que van votar el 27-S.  "Espero que no vulgui separar els catalans entre bons i dolents", va alertar a Puigdemont i rememorant la polèmica frase d'Artur Mas, va destacar que "el que surt de les urnes només es pot corregir tornant a les urnes".

DISTINCIÓ ENTRE BONS I MALS CATALANS

Sense abandonar la seva característica ironia, però amb contundència, Iceta va interpretar que la sortida de Mas pretén donar continuïtat a l'anomenat procés i a la vegada guanyar temps per refundar Convergència. Per al líder del PSC, els catalans hem assistit a una "subhasta" a pesar que Mas havia negat només uns dies abans que no s'arribaria a aquest extrem.