CUP: "Hem enviat Mas a la paperera de la història"

Julià de Jòdar i Josep Manel Busqueta deixaran el seu escó al Parlament

La força anticapitalista reivindica l'èxit de l'acord amb Junts pel Sí

Roda de premsa de la CUP per valorar l’acord amb Junts pel Sí. / EFE / MARTA PÉREZ / VÍDEO: ACN

Roda de premsa de la CUP per valorar l’acord amb Junts pel Sí.
julia-de-jodar-y-eulalia-reguant-sendra

/

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dia de reivindicació de la CUP, després d'unes primeres hores postacord amb Junts pel Sí en què la lectura majoritària és que el pacte humiliava la força assembleària. Això ha obligat el partit a elevar el to i a ser molt gràfic. El diputat Benet Salellas, a la sortida del consell polític que ha donat el vistiplau definitiu a l'acord pel qual Carles Puigdemont serà investit a la tarda com a nou president, ha sigut tremendament explícit: "Hem enviat Artur Mas a la paperera de la història". "Hi havia d'haver un canvi de lideratge i així ha sigut".

"Hem apartat la pedra al camí que impedia que creixés la majoria independentista", ha assenyalat Salellas, flanquejat per Anna Gabriel que, contra el que es va dir dissabte, no només no abandona el grup parlamentari, sinó que és l'escollida per realitzar el debat d'investidura.

Salellas va voler també desmentir que la força anticapitalista quedi subjugada als designis de Junts pel Sí. "El pacte és una mà estesa a construir la república catalana, però mantenim el puny tancat contra les retallades" i ha tornat a reivindicar l'acord: "Hem enviat els últims vestigis del pujolisme, i Boi RuizFelip Puig Irene Rigau, a la paperera".

L'acord va ser ratificat pel consell polític de la CUP per 44 vots a favor, nou en contra i set abstencions. Lluny, per tant, de qualsevol empat, una cosa tan clàssica en la força anticapitalista. Això sí, Salellas ha volgut evitar donar la imatge que la decisió s'ha pres justament avui diumenge. "És una decisió presa per milers de persones en assemblees i debats. A Manresa, Sabadell i en el consell polític del 3 de gener es va fixar que no volíem ni Mas ni anar a eleccions al març, i això és el que hem fet", ha asseverat.

El diputat gironí també ha revelat que els dos diputats que dimiteixen, en virtut de l'acord amb JxSí, són Julià de Jòdar i el 'falcó' Josep Manel Busqueta, encara que no ha concretat qui assistirà a les reunions de la coalició a partir d'avui en el poder.

Notícies relacionades

"Però que quedi clar que la CUP manté un grup parlamentari de 10 diputats, amb veu pròpia", ha afirmat el portaveu, negant així que l'acord fos, a la pràctica, una espècie de rendició incondicional de la CUP.