LA INVESTIDURA FRUSTRADA

Reaccions després del veto de la CUP a Mas, en directe

Mentre avui es reuneixen la Mesa del Parlament, CDC i ERC, la formació anticapitalista ja posa sobre la taula els noms de Munté, Junqueras i Romeva

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha assegurat que està tranquil i amb ganes de fer front als que li posen les coses excessivament difícils, en referència a la CUP. / periodico

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha assegurat que està tranquil i amb ganes de fer front als que li posen les coses excessivament difícils, en referència a la CUP.
Arribada dels diputats de la CUP, Anna Gabriel i Benet Salellas, a la Junta de Portaveus del Parlament, amb la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell.
jjubierre32300938 junta bertran160104104735
Roda de premsa d’alguns membres de la CUP després del Consell Polític del diumenge 3 de gener del 2016.

/

1
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tambors de noves eleccions --el 6 de març, probablement-- ressonen a Catalunya després que aquest diumenge la CUP acordés que no recolzaria la investidura d'Artur Mas. La formació anticapitalista va consumar així el seu veto al president en funcions i torna a emplaçar Junts pel Sí a buscar un altre candidat. Convèrgencia, que d'entrada no sembla estar-hi gaire disposada, celebra aquest dilluns, a les 13.00 hores, una executiva per definir la seva resposta al revés de la CUP, i ERC, ho farà a la tarda, a partir de les sis. Abans, a partir de les 10.00 hores, s'han de reunir la Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus de la Cambra (10.30 hores), encara que, previsiblement, no servirà per convocar un ple d'investidura després del cop de porta d'ahir de la formació que lidera Antonio Baños.


09.15 h. Per la seva part, Eulàlia Reguant, també de la CUP, també ha explicat a 'El món a RAC 1' que donarien "suport a qualsevol altre membre que no sigui Artur Mas". Segons ha dit, estarien "d'acord amb Oriol Junqueras, Neus Munté o Raül Romeva". I ha tornat a insistir que el líder de la seva formació, Antonio Baños, no ha dimitit.

Notícies relacionades

08.35 h. En declaracions al programa 'El matí de Catalunya Ràdio', la diputada de la CUP Anna Gabriel ha assegurat que "potser és el moment de fer un moviment, posar un altre candidat i no anar a noves eleccions". "La presidència no és un lloc per ocupar a perpetuïtat. Entenem que hi pot haver un replantejament de JxSí", ha assegurat. A més, Gabriel ha allargat la mà a nous socis que es podrien sumar a una nova legislatura: "No s'hauria de menysprear començar una legislatura sumant-hi Catalunya Sí que es Pot".

08.30 h. El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha assegurat aquest dilluns que estaria "enormement satisfet" si Artur Mas i JxSí decideixen presentar un altre candidat a la Generalitat per aconseguir el suport de la CUP i evitar unes noves eleccions. Sànchez també ha dit que si hi ha alguna possibilitat d'evitar repetir els comicis, "s'ha d'aprofitar fins al final". No obstant, ha assegurat que no ho veu probable, ja que les postures de JxSí i la CUP estan molt tancades.