Homs diu que no el preocupa la imatge de CDC davant els "vaivens" de la CUP

El dirigent de Convergència és partidari d'esperar la resposta dels anticapitalistes

Respecte a la formació del govern central, assegura que no recolzarà la investidura de Rajoy

  / CARLOS MONTANES

 
Francesc Homs assegura que no el preocupa la imatge de CDC davant els vaivens de la CUP.

/

1
Es llegeix en minuts

Francesc Homs, dirigent de Convergència (CDC) i número u de Democràcia i Llibertat al Congrés dels Diputats, ha assegurat aquest dilluns després de la primera reunió dels parlamentaris electes de la seva candidatura al Congrés dels Diputats que no el preocupa "especialment" la imatge que pugui estar donant el seu partit davant els "vaivens" de la CUP, que ahir va ajornar fins al 2 de gener la seva decisióCUP,  sobre si recolzarà o no la investidura d'Artur Mas.

Homs ha recordat que la força anticapitalista es va comprometre a donar una resposta a la proposta de CDC per a la investidura de Mas i no obstant no l'ha donat. "Esperarem a veure", ha subratllat Homs, que ha eludit comentar si li sembla un "esperpent" el que es va viure ahir a l'Assemblea de la CUP amb l'empat a 1.515 vots a favor i en contra de la investidura de Mas.

Preguntat per les paraules a Twitter d'un dels diputats de la seva formació, Carles Campuzano, que suggeria la necessitat de buscar nous socis tenint en compte la posició erràtica de la CUP, Homs ha deixat clar que és una "opinió personal" que no representa ni el conjunt de Junts pel Sí, ni CDC

RESULTAT DE LES GENERALS

Per una altra banda, el dirigent de Convergència creu que la formació de govern després de les últimes eleccions generals "anirà per llarg" tenint en compte els resultats.

Notícies relacionades

Democràcia i Llibertat, que va aconseguir el 20 de desembre vuit escons al Congrés dels Diputats i sis al Senat -més dos d'autonòmics-, aspira a formar grup parlamentari propi a les dues cambres, encara que per aconseguir-ho necessita certa flexibilitat en la interpretació del reglament, perquè no arriba al percentatge de vot requerit. 

Homs ha deixat clar que els seus parlamentaris no contribuiran a la investidura de Mariano Rajoy ni de cap altre candidat del PP com a president del govern. No obstant, ha assegurat que li falten elements per avançar una posició definitiva sobre altres possibles variables, com una investidura del socialista Pedro Sánchez