Rivera demana a Sánchez que cedeixi davant els barons i deixi governar Rajoy

El líder de Ciutadans: "Estic d'acord amb Susana Díaz, amb García Page, amb Vara"

Després d’entrevistar-se amb Mariano Rajoy, Albert Rivera assegura que la unió de tots els espanyols no es negocia. / DAVID CASTRO / VÍDEO: ATLAS

Després d’entrevistar-se amb Mariano Rajoy, Albert Rivera assegura que la unió de tots els espanyols no es negocia.
fsendra32259414 madrid 28  12 2015 politica el presidente del gobi151228123234

/

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +
Gemma Robles
Gemma Robles

Directora de 'El Periódico de España'.

Especialista en Política

ver +

Albert Rivera demana a Pedro Sánchez cedeixi i s'abstingui per permetre que Mariano Rajoy sigui investit president del Govern. El número u de Ciutadans ha llançat aquesta petició des de la seva compareixença a la Moncloa, després de reunir-se amb el candidat popular, a qui li ha confirmat que el seu partit s'abstindrà en segona votació si el PSOE fa el mateix i pot iniciar-se una nova legislatura.

Rivera ha assegurat que ni Rajoy ni ell han citat l'expressió "gran coalició", però ha subratllat la seva voluntat d'un pacte a tres: PP, PSOE i Ciutadans. Amb aquest horitzó ha assenyalat la necessitat que el PSOE accedeixi a deixar governar la llista més votada i s'allunyi dels pactes per l'esquerra que Pedro Sánchez ha començat a explorar en contra de l'opinió dels seus barons. "Demano a Pedro Sánchez que escolti els líders territorials", ha afirmat Rivera, que ha admès que comparteix el criteri dels barons socialistes d'oposar-se a un pacte amb Podem.

"Estic d'acord amb Susana Díaz, amb García Page, amb Vara", ha reconegut el candidat de Ciutadans, aprofundint en la crisi orgànica del PSOE. Ha demanat a Sánchez que recapituli i actuï amb sentit d'Estat per permetre que tiri per terra la legislatura. "Que ens posin fitxa, que ens diguin quant durarà això", ha demanat i ha reconegut: "Estem expectants per si el PSOE canvia".

Albert Rivera ha negat que hagi parlat aquests dies amb la presidenta de la Junta, Susana Diaz, a l'escoltar les seves crítiques a Pedro Sánchez, però ha insistit que comparteix la seva oposició a pactar amb Podem per la defensa que el partit de Pablo Iglesias fa d'un referèndum. "Estem oberts que el PSOE canviï de posició", ha manifestat Rivera.

Notícies relacionades

El president de Ciutadans dóna per impossible que Podem canviï la seva posició respecte al referèndum ja que considera que el partit morat està encotillat per les seves aliances territorials. 

ESCENARI A CATALUNYA

Per una altra part, Rivera ha qualificat de "curiós" l'empat de vots a la CUP i ha demanat un Parlament fort a Madrid "per legislar i defensar la unió dels espanyols". Sobre l'escenari polític que s'obre a Catalunya, Rivera ha acusat Artur Mas de posar "en mans del separatisme i de l'assemblea de la CUP la prosperitat i la justícia social". "Per enèsima vegada, que acabin amb aquesta bogeria, aquest camí de ruptura. Dintre de les reformes a Espanya podrem dialogar", ha assenyalat.