Carmena posa reines d'Orient en la cavalcada

L'Ajuntament de Madrid feminitzarà la nit de reis amb la presència de dones per substituir Melcior o Gaspar

tecnicomadrid32233115 gra030  madrid  22 12 2015   la alcaldesa de madri

tecnicomadrid32233115 gra030 madrid 22 12 2015 la alcaldesa de madri

1
Es llegeix en minuts

El Madrid de Manuela Carmena canvia per feminitzar icones de llegenda. Dues de les cavalcades dels Reis d'Orient tindran cara de dona. Reines Magues substituiran Melcior o a Gaspar en les carrosses reials que desfilin pels districtes de Puente de Vallecas i San Blas-Canillejas, i fins i tot s'ha d'acabar de veure si una tercera comitiva, la d'Usera, també s'uneix a la iniciativa.

Notícies relacionades

Les Reines d'Orient no aniran disfressades d'home, sinó que lluiran indumentària femenina, i han sigut escollides per sorteig als seus barris respectius. La notícia l'ha confirmat la regidora Marta Gómez, que ha explicat que la mesura es va aprovar en les juntes municipals de districte. Gómez s'ha mostrat ambigua respecte a la decisió: d'una banda implica la visibilitat de la dona en escenaris fins ara acotats als homes, però de l'altra, ha suggerit, pot tenir un impacte en els nens.

A qui no li ha agradat gens la idea ha sigut al grup municipal del PP. La portaveu de Cultura, Isabel Rosell, ha criticat la mesura per "falta de sentit comú" i ha posat en dubte que els nens siguin capaços d'assumir aquest canvi. Per la regidora, la decisió és fruit de la "fòbia de l'esquerra al cristianisme i un intent de treure tot rastre religiós al Nadal". Rosell ha mostrat, a més, inquietud perquè les associacions feministes estenguin aquesta iniciativa a la resta de districtes de la capital.