ELECCIONS GENERALS

Les perles de la número tres de Rivera

Marta Rivera de la Cruz va negar la importància del gènere en els casos de violència domèstica

La candidata taronja per Madrid va defensar el 2014 que "l'Holocaust té una explicació política"

1
Es llegeix en minuts

En mal moment va decidir Ciutadans enviar al debat a nou que TVE va organitzar aquest dimecres Marta Rivera de la Cruz, número tres de la llista per Madrid que encapçala Albert Rivera. L'escriptora, finalista del Premi Planeta el 2006, va exposar les seves controvertides tesia sobre la violència masclista: "És tan greu que un fill vegi com el seu pare mata la seva mare com que vegi com la seva mare mata el seu pare", va ser una de les seves afirmacions, amb què qüestionava la importància del gènere en els casos de violència domèstica.

Alguns dels seus adversaris en el debat, com els representants del PSOE i d'Izquierda Unida, van retreure a Ciutadans que proposi en el seu programa eliminar com a circumstància agreujant que l'agressor sigui l'home, una mesura recollida en la llei de violència de gènere i que Rivera de la Cruz va considerar una "mesura cosmètica".

Notícies relacionades

Arran d'aquestes polèmiques paraules, molts tuiters van recuperar un comentari de Rivera de la Cruz a la mateixa xarxa social, el 30 de juny del 2014, en què assegurava que "l'Holocaust té una explicació política".

La candidata taronja ha intentat aclarir que aquest tuit va ser una resposta, suposadament irònica, a unes declaracions del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, en què va sostenir que el terrorisme d'ETA "té explicacions polítiques".