Ciutadans diu que les noves mesures de Rajoy obren una porta al frau

"És com si un empresari contracta el seu fill, que no pagarà a Hisenda pel sou i que li permetrà a ell deduir-se'l en societats", avisa Francisco de la Torre, número dos del partit taronja per Madrid

1
Es llegeix en minuts
ROSA M. SÁNCHEZ / MADRID

Ciutadans considera que les noves mesures d'exempció fiscal anunciades aquest dijous per Mariano Rajoy són "una porta oberta al frau". Així ho ha valorat aquest dijous el candidat de Ciutadans Francisco de la Torre, número dos en la llista que encapçala Albert Rivera a Madrid.

Segons el també inspector fiscal, la possibilitat que el primer contracte d'un parat estigui exempt de tributar en l'IRPF i que, no obstant, l'empresari sí que es pot deduir el cost salarial com una despesa en l'impost de societats pot donar lloc a "connivència" entre les dues parts fomentant el frau.

De la Torre ha participat aquest dijous en un col·loqui sobre programes electorals organitzat pel Col·legi d'Economistes de Madrid, el Consell de Col·legis d'Economistes d'Espanya i l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE). Prèviament, en aquest fòrum havia participat el ministre d'Hisenda, Cristóbal MontoroCristóbal Montoro.

POSSIBLE CONNIVÈNCIA

Notícies relacionades

"És com si un empresari contracta el seu propi fill, que no pagarà a Hisenda pel sou i que li permetrà a ell deduir-se'l en societats", ha citat com a exemple De la Torre, apuntant la possibilitat d'una connivència en què el mateix pagament del salari sigui una simulació.

El president del Govern i candidat del PP, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dijous exempcions a l'IRPF per a la primera feina i per a les persones que prolonguin la seva activitat laboral més enllà de l'edat de jubilació. "El que no es pot entendre és que cap d'aquesta mesures s'hagn inclòs en el Pressupost de l'Estat que ha elaborat el Govern, ni en el programa electoral del PP i que ho hagi anunciat el seu candidat sense quantificar el seu impacte" s'ha queixat el representant de Ciutadans.