EL CAMÍ CAP A LES URNES

Pablo Iglesias va guanyar el debat d'Atresmedia, segons internet

El líder de Podem surt vencedor en les enquestes 'on line' elaborades per diversos mitjans digitals i Pedro Sánchez queda en últim lloc

Pablo Iglesias i Ana Pastor, en el debat d’Atresmedia.

Pablo Iglesias i Ana Pastor, en el debat d’Atresmedia. / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Pablo Iglesias va guanyar el debat de candidatsdebat d'Atresmedia. Ho diu internet. Ho diuen els internautes que han participat en les enquestes elaborades per diversos diaris digitals. Ja se sap, les urnes tindran l'última paraula i el 20-D es veurà si el líder de Podem ha aconseguit captar els indecisos o esgarrapar més vots a altres forces. De moment, sense poder calibrar-se en quant ha influït l'enorme capacitat de mobilització que té el partit morat a les xarxes socials (allà té pocs competidors), els sondejos de diverses webs 'on line' tant de dretes com d'esquerres indiquen que Iglesias es va imposar a Soraya Sáenz de Santamaría (PP), Pedro Sánchez (PSOE) i Albert Rivera (Ciutadans).

Tot i que encara es pot votar en els sondejos, cosa que pot modificar alguns percentatges i afavorir els fidels de cada força, aquests són els resultats d'algunes enquestes dotze hores després que finalitzés el debat:

EL PERIÓDICO

Els internautes que han participat en l'enquesta d'aquest diari atorgaven a les dotze del migdia una victòria inqüestionable a Pablo Iglesias, davant d'Albert Rivera. La candidata del PP, Soraya Sáenz de Santamaría, que hi va anar en lloc de Mariano Rajoy, i el socialista Pedro Sánchez es disputen l'última posició.

EL DIARIO.ES

Els usuaris que han votat al diari 'on line' que dirigeix Ignacio Escolar també donen per vencedor el candidat de Podem. En aquest cas, Pedro Sánchez queda en segon lloc, seguit d'Albert Rivera i Santamaría.

EL MUNDO

Iglesias també s'imposa en l'edició 'on line' del rotatiu madrileny, encara que en aquesta ocasió lluita pel primer lloc amb Santamaría (42% davant el 30% dels vots 'on line'). Rivera queda en tercer lloc amb un 22% i Sánchez pateix un sever cop, amb el 7%.

ABC

El diari conservador reprodueix el mateix ordre que 'El Mundo'. Primer queda Iglesias amb prop del 50% dels vots i el segueix Sáenz de Santamaría. De nou, Rivera queda en tercer lloc i Sánchez, l'últim. 

Notícies relacionades

EL CONFIDENCIAL

A El Confidencial els resultats estan més ajustats, encara que el candidat de Podem torna a liderar la classificació. Iglesias supera el 37% dels vots, davant de Santamaría (29%) i de Rivera (19,5%). Pedro Sánchez torna a quedar-se molt endarrerit (6,2%).