DEBAT ATRESMEDIA

Rajoy creu que la vicepresidenta va guanyar i que la resta "van fer el que van poder"

La resta de formacions consideren que el gran perdedor va ser el president per la seva renúncia a debatre

Rajoy, a Sevilla.

Rajoy, a Sevilla.

1
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

El president del Govern, Mariano Rajoy, s'ha mostrat convençut que la vicepresidenta, Soraya Saenz de Santamaría, es va proclamar vencedora del debat a quatre organitzat per Atresmedia perquè coneixia bé els temes, "els tenia molt estudiats i es va preparar bé". De la resta de candidats s'ha limitat a dir que "van fer el que van poder". El líder del PP, que va seguir el debat des de la seva residència a Doñana, no s'ha atrevit a pronosticar com hauria sigut la seva intervenció i ha expressat el seu convenciment que "va fer el que havia de fer".

Notícies relacionades

En declaracions als mitjans abans de fer una visita a una residència de gent gran al centre de Sevilla, Rajoy ha manifestat que el debat "va estar molt bé", i ha defensat que el PP "és un equip, mentre que altres partits només tenen un representant", justificant així la seva absència del debat. "Tots podien defensar la postura del partit". Així, ha recordat que tradicionalment els debats de campanya s'han celebrat entre el president del Govern i el líder de l'oposició. "Felipe González els va tenir amb José María Aznar, jo els vaig tenir amb José Luis Rodriguez Zapatero i Alfredo Perez Rubalcaba i dilluns el tindré amb Pedro Sanchez". "He fet el mateix de sempre", ha insisttr, assegurant que es va tractar d'una decisió presa "des del principi".

El líder del PP no ha volgut aventurar què pot passar el 20 de desembre i els dies següents amb possibles pactes per assegurar el govern, i s'ha limitat a assenyalar que el seu partit està dedicant aquests dies a traslladar el missatge de recuperació i que el PP és l'únic que pot donar "certesa i seguretat" i garantir que es continuarà per aquest camí, i per això no caben "ni experiments ni marxa enrere" en les polítiques empreses.