Chacón erigeix el PSOE en l'única garantia per a una reforma "real" de la Constitució

La candidata socialista carrega contra "l'esquerra que només es dedica a criticar l'esquerra" i contra "els de taronja" per donar la presidència de Madrid al "PP de la Gürtel"

La cap de llista del PSC per a les generals, Carme Chacón, durant el míting d’aquest diumenge a Lleida. / RAMON GABRIEL

La cap de llista del PSC per a les generals, Carme Chacón, durant el míting d’aquest diumenge a Lleida.
El líder del PSC, Miquel Iceta, balla amb la diputada Teresa Cunillera, en el tancament del míting dels socialistes a Lleida.

/

1
Es llegeix en minuts

En el Dia de la Constitució, el tema no podia ser cap altre que la reforma de la Carta Magna que els socialistes porten en el seu programa electoral. Així, l'exministra i cap de llista del PSC a les eleccions generals del 20-D, Carme Chacón, ha centrat el seu discurs a erigir al seu partit com l'únic capaç de garantir una reforma "real i tan aviat com sigui possible" de la llei de lleis.

Durant un míting a Lleida davant unes 300 persones, en què ha estat acompanyada del primer secretari del PSC, Miquel Iceta; el president del partit i alcalde de la ciutat, Àngel Ros; i la cap de llista per Lleida, Mònica Lafuete, Chacón ha considerat que després de 37 anys de "pau i democràcia", la Constitució necessita ser reformada per "garantir drets fonamentals i bàsics com la sanitat, l'educació, la dependència i les pensions". 

"No sabem ser espanyols si no som catalans, per això volem una reforma que signifiqui competències, recursos, reconeixement i representació. Només els socialistes serem capaços de garantir i només nosaltres podem tornar al diàleg, la negociació i el pacte que Espanya i Catalunya necessiten", ha subratllat l'exministra de Defensa.

CÀRREGA CONTRA ELS ADVERSARIS

Notícies relacionades

Chacón també ha aprofitat la seva intervenció per castigar els seus contrincants. Per una part, ha carregat contra "la dreta del PP que destrueix" els drets socials, "impregna" Espanya de "corrupció" i ha portat a terme una campanya de "catalanofòbia". Igualment, ha censurat l'"esquerra que només es dedica a criticar l'esquerra", en clara al·lusió a Podem, perquè, ha afegit, "amb ells" no aconseguiran "fer fora Rajoy". I, finalment, ha criticat" els de taronja (Ciutadans) que diuen que vénen a regenerar la política", però que amb els seus vots van afavorir que la Presidència de la Comunitat de Madrid recaigués de nou en el "PP de la Gürtel". "Aquí dissimulen, però quan vénen les eleccions de veritat, taronja o blau són la mateixa dreta. Potser més perillosa, perquè encara duraran més".

El míting ha finalitzat amb la cançó habitual de campanya, 'Estáis aquí', del grup Sidonie, amb la qual Iceta ha arrencat a ballar de la mà de la diputada Teresa Cunillera. S'ha de recordar que en la campanya de les catalanes, el líder del PSC va generar un autèntic fenomen viral a les xarxes amb el seu moviment de malucs al ritme de 'Don't stop me now', de Queen.