CAMÍ CAP A LES URNES

Duran porta l'enquesta del CEO a la Junta Electoral per haver obviat Unió

El candidat democristià reclama a Rajoy, Sánchez, Rivera i Iglesias un faristol en els debats electorals

1
Es llegeix en minuts

"No està ben feta aquesta enquesta". Així de contundent s'ha mostrat el líder i candidat a les eleccions generals d'UnióJosep Antoni Duran Lleida, durant una entrevista aRAC-1, respecte de l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) donada a conèixer ahir. "No es pregunta per a Unió Democràtica. En canvi, sí que es pregunta per partits que no tenen vida pública", s'ha queixat Duran abans d'anunciar que el seu partit ha portat el sondeig davant la Junta Electoral.

"No es pregunta per Unió amb l'excusa que no detecten gent que es pronunciï per Unió (...). Tampoc pregunten sobre si jo sóc conegut. Sóc un candidat a les pròximes eleccions", ha lamentat el democristià, alhora que s'ha mostrat convençut que el seu partit obtindrà representació parlamentària.

Notícies relacionades

En el mateix programa de ràdio, el director del CEO, Jordi Argelaguet, ha replicat a Duran i ha explicat que en les enquestes que realitzen no pregunta "per cap partit". "Les preguntes que es fan sobre intenció de vot, simpatia, record de vot... són preguntes amb resposta espontània", ha afegit Argelaguet. En el cas que les sigles d'un partit siguin esmentades per més de l'1% de la mostra, ha prosseguit, se li obre un nou codi. "En el cas d'Unió, no hem arribat mai a cap esquesta que hagi superat l'1% de la mostra".

CARTES A RAJOY, SÁNCHEZ, RIVERA I IGLESIAS

Per una altra part, Duran ha revelat que aquest dimarts va enviar cartes a Mariano RajoyPedro SánchezAlbert Rivera i Pablo Iglesias per reclamar-los un lloc als debats que celebraran durant la campanya electoral. "Si ells entenen que el problema català ja és un problema espanyol (ho han dit tots menys Rivera), Unió ha d'estar present és la pròxima legislatura i, per tant, en aquesta campanya", ha afirmat el democristià, que encara no ha rebut cap resposta.