Pedro Sánchez iniciarà la campanya electoral a Catalunya

El líder del PSOE serà el primer candidat socialista que comenci la carrera a la Moncloa en territori català

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pedro Sánchez farà el que ni Felipe González, ni Joaquín Almunia, ni José Luis Rodríguez Zapatero ni Alfredo Rubalcaba van fer al seu dia: serà el primer candidat socialista que comenci una campanya a les eleccions generals des de Catalunya. Conscient que el territori català i el debat independentista seran clau de cara al 20-D, el líder del PSOE estarà present a Catalunya des del primer dia. Sánchez, que va trepitjar aquest dilluns terra català per segona vegada en precampanya, iniciarà la carrera cap a la Moncloa el 4 de desembre (dia en què arrenca la campanya) amb tres actes a Barcelona, Tarragona i l’Hospitalet.

El candidat socialista començarà el primer dia de campanya a Barcelona amb una conferència-col·loqui al fòrum Primera Plan@ d'EL PERIÓDICO a les 9.00 del matí. Posteriorment, se n'anirà a Tarragona i acabarà la jornada amb un míting al poliesportiu municipal Sergio Manzano de Bellvitge (L'Hospitalet). 

Sánchez ja ha estat dues vegades a Catalunya aquesta precampanya: al míting del Prat de Llobregat i aquest dilluns a Barcelona, on es va reunir amb els responsables de la Unió pel Mediterrani i amb el comitè d'empresa de SEAT a la seu de la UGT. Els atemptats de París, que ja van portar el PSOE a suspendre la seva conferència política el cap de setmana passat, van provocar que també es desconvoqués el míting que els socialistes havia de celebrar aquest dilluns a Rubí.  

EL PROBLEMA NO ÉS ESPANYA, ÉS EL PP

Malgrat que es plantegen aquestes eleccions com les del final del bipartidisme i de les majories absolutes, al PSC consideren que només hi ha dues opcions reals per presidir el Govern, Pedro Sánchez i Mariano Rajoy, i que l'única solució per a la situació de bloqueig que es viu a Catalunya passa pel relleu a la Moncloa. “El problema no és Espanya, el problema és el PP. Una recuperació justa i una solució per a Catalunya només seran possibles sense Rajoy”, asseguren fonts socialistes. 

Notícies relacionades

Durant les seves intervencions en la campanya catalana tant Sánchez com la resta de candidats socialistes volen remarcar que és el PP, i no Espanya, el que ha perjudicat Catalunya. En aquest sentit posaran, per exemple, l'accent en el fet que, amb el Govern actual, el Govern ha rebut el percentatge d'inversió de l'Estat més baix dels últims 17 anys.

Després de  deixar clar que l'únic referèndum que defensen és el de la reforma constitucional, el PSC farà incidència en el fet que la via federal és l'única via que permetrà desbloquejar el conflicte actual. “Una reforma que garanteixi la convivència, que reconegui la identitat de Catalunya, un marc competencial clar i una reforma del sistema de finançament. Una reforma constitucional que només arribarà si Pedro Sánchez és el pròxim president", asseveren.