El president del BBVA considera que el desafiament de Mas porta a la "incertesa"

Francisco González espera que hi hagi estabilitat política després del 20-D

1
Es llegeix en minuts
MERCEDES JANSA / MADRID

Francisco González, president del BBVA, ha assenyalat Artur Mas i la seva aposta sobiranista com un focus "d'incertesa” per a l'economia. En un moment en què Espanya, segons la seva opinió, és la que impulsa la recuperació econòmica a Europa, la màxima amenaça és la de “les autoritats públiques que desafien obertament la llei amb un objectiu que divideix la societat, genera un greu conflicte polític i disminueix les possibilitats de creixement i benestar de tots”.

González s'ha pronunciat en aquests termes durant una jornada organitzada per les patronals CEOE CEPIME, en què el president del BBVA ha explicat la transformació digital de l'entitat com a repte per a la consolidació.

Notícies relacionades

Per evitar aquest desafiament de les forces nacionalistes de Catalunya, el banquer ha apostat per l'estabilitat política després de les eleccions generals del 20 de desembre. “És clau que sigui quin sigui el Govern que sorgeixi de les pròximes eleccions sigui un govern fort i estable que aposti pel creixements sostingut”, ha afirmat.

Sense assenyalar preferències polítiques, González ha destacat que les reformes de l'economia espanyola han de continuar per consolidar el creixement, que per a aquest any s'espera que sigui del 3,2%. Segons la seva opinió, la feble recuperació de l'economia mundial es deu als països desenvolupats.