Homs admet que no hi ha majoria per culminar el procés sobiranista

El candidat de CDC a les generals confirma que si la CUP no cedeix hi haurà eleccions

L'exconseller qüestiona la desobediència dels anticapitalistes

Francesc Homs, amb Neus Munté, Artur Mas i Jordi Turull, després del segon debat d’investidura al Parlament.

Francesc Homs, amb Neus Munté, Artur Mas i Jordi Turull, després del segon debat d’investidura al Parlament. / EFE / TONI ALBIR

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El candidat de Democràcia i Llibertat a les eleccions generals i dirigent de CDC, l'exconseller Francesc Homs, ha admès avui que no hi ha una majoria suficient per culminar el procés cap a l'Estat propi. "¿Tenim majoria suficient per iniciar el procés? Dic que sí. Però no crec que la tinguem per acabar-lo", ha afirmat en una entrevista a la cadena SER.

"De la mateixa manera que no hi ha suport per acabar-lo, sí que n'hi ha per iniciar-lo, les coses tenen una trajectòria i al final es veurà si es decanten per arribar a la majoria que ara falta o per anar a un altre tipus de solucions”, ha afegit Homs, que ha subratllat la necessitat d'iniciar un procés negociador amb el Govern que sorgeixi de les pròximes eleccions generals. "Que s'obri un cicle a Espanya de més diàleg, de més negociació i de més pacte", ha proposat. Es tracta, ha afegit, “d'iniciar el procés, després es veurà si hi ha voluntat de negociació per part de les forces polítiques de l'Estat i si hi ha possibilitat de pacte i després la gent haurà de tornar a votar”.

Notícies relacionades

LA DESOBEDIÈNCIA DE LA CUP

Homs ha tornat a criticar la CUP i ha qüestionat la coherència del discurs d'aquesta formació sobre la desobediència. “És un discurs, si no estàs disposat a complir-lo val més no fer-ho”, ha afirmat. Homs ha tornat a advertir que si la formació anticapitalista manté intactes les seves condicions en la negociació amb Junts pel Sí, es convocaran noves eleccions catalanes. "Segons quines coses no té sentit fer-les, tot a la vida té els seus límits, la democràcia i la forma dels temps corrents ens exigeixen flexibilitat, a vegades això es presenta com una claudicació, però la flexibilitat no pot comportar trencar-se. Si el que pretenen 10 diputats és imposar el seu programa, ja es veu que no té recorregut, és millor anar a les eleccions, si hi ha voluntat d'acord es veurà els pròxims dies”, ha afirmat.