La Generalitat emplaça la CUP a respondre a l'oferta d'Artur Mas

Munté veu compatible el full de ruta independentista amb la idea d'Homs en el sentit que no hi ha majoria per culminar el procés

La vicepresidenta veu "imprescindible" investir president per avançar en el sobiranisme

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La vicepresidenta i portaveu del Govern en funcions, Neus Munté, ha afirmat que és compatible afirmar, com ha fet el candidat de CDC a les eleccions generals, Francesc Homs, que no hi ha majoria per culminar el procés sobiranista i s'ha d'obrir una via negociadora amb l'Estat, amb el manteniment de l'aposta per la independència.

Notícies relacionades

"Crec que les dues qüestions són certes: hi ha un mandat per iniciar el procés, hi ha voluntat de diàleg, pacte i negociació, l'altra part també l'ha d'exhibir i fins ara no l'hem trobat en el Govern de l'Estat”, ha afirmat Munté en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu. "Ningú vol que el full de ruta quedi invalidat igual que no volem que res del que ha acordat el Parlament quedi com a paper mullat però el que és imprescindible és investir president i formar un nou Govern perquè pugui fer els passos necessaris", ha subratllat.

ESPERANT EL MOVIMENT DE LA CUP

Munté, per una altra part, ha reiterat que el Govern espera que la força anticapitalista mogui fitxa en les negociacions sobre la investidura. “Es busca l'acord amb la CUP, hi ha hagut un moviment, esperem una resposta de la CUP per investir el president, formar un Govern per atendre de forma ordinària i amb garanties les necessitats que té el país”, ha assegurat. L'acord "és tan important com necessari", ha subratllat. "La voluntat segueix sent la de sumar esforços i arribar a un acord, els contactes i converses es mantenen per poder arribar a un acord", ha assegurat.