Artur Mas persegueix la investidura al Parlament: la segona votació, en directe

El líder de CDC torna a aspirar a la reelecció després que la CUP hagi rebutjat la seva oferta de cedir poder a Romeva, Junqueras i Munté

1
Es llegeix en minuts
Laura Puig
Laura Puig

Periodista

ver +

Artur Mas se sotmet aquest dijous a la segona votació d'investidura al Parlament, després que dimarts a la tarda no aconseguís la majoria absoluta dels diputats de la Cambra. En aquesta ocasió només necessita majoria simple (més 'sís' que 'nos'): en tindria prou amb els 62 vots de Junts pel Sí i que a la CUP dos dels seus parlamentaris li donessin suport i la resta s'abstinguessin. EL PERIÓDICO oferirà a la web un seguiment en directe del ple.

Notícies relacionades

La possibilitat que Mas surti reelegit en aquesta votació sembla remota després que aquest dimecres la força anticapitalista rebutgés, en una reunió en principi secreta (fins que va ser filtrada als mitjans) al Palau de la Generalitat, l'oferta del president en funcions de cedir poder a Oriol JunquerasRaül Romeva i Neus Munté, que exercirien de vicepresidents.

El debat se celebrarà amb la suspensió de la declaració independentista emesa ahir a la tarda pel Tribunal Constitucional flotant en l'ambient. L'alt tribunal també adverteix el president Mas, la presidenta del Parlament, Carmen Forcadell, i 19 autoritats catalanes més de les "eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en què poguessin incórrer" si duen a terme "qualsevol iniciativa" que suposi "ignorar o eludir" la suspensió acordada.