Catalunya Sí que es Pot anuncia el seu rebuig a la proposta rupturista

"És una declaració d'insurgència tan curiosa com inviable", assevera Coscubiela

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Catalunya Sí que es Pot ha confirmat el seu no a la proposta sobiranista de la CUP i Junts pel Sí. Joan Coscubiela, amb una samarreta en què es podia llegir 'Volem decidir', ha criticat que la iniciativa és "una declaració d'insurgència tan curiosa com inviable". Els membres de JxSí i la CUP han anunciat al Parlament el seu rebuig a la proposta alternativa de Catalunya Sí que es Pot, que planteja un referèndum pactat amb l'Estat el 2016. 

"Fem un crida a totes les forces en favor del dret en un procés constituent d'un referèndum davant el cul-de-sac de la proposta de Junts pel Sí i la CUP", ha sentenciat Coscubiela. "L'última legislatura va acabar malament, aquesta comença pitjor, amb la votació del Parlament. Tenim els ingredients perfectes de política de búnquer i que oblida les necessitats de la gent. I l'únic que se li acut a JxSí i a la CUP és jugar una partida de Stratego o Risk. Estem d'acord que Catalunya necessita més poder polític i recursos, però és fals, és trampós, que no es pugui fer res sense la independència". 

Notícies relacionades

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot ha recordat que la CUP va defensar que sense una majoria de vots independentistes no es podia trencar amb l'Estat. "Creiem sincerament que part de la interpretació del 27-S és tramposa, perquè el 27-S no va donar un mandat democràtic per a una DUI d'independència ni l'inici del procés d'independència. Això requereix un referèndum. La CUP va deixar clar que sense un 50% de vots no es podia fer. Hi ha coses que no quadren. És un engany que només pot portar a la frustració, excepte que s'esperi la política que com pitjor millor". 

REBUIG DE LA CUP I JUNTS PEL SÍ

Raül Romeva ha explicat els motius del seu rebuig a la votació: "La proposta de referèndum està superada pels fets i per tant no la podem votar". Per la seva part, Anna Gabriel, portaveu de la CUP, ha assenyalat que la seva negativa serà perquè "no recull l'element fonamental, la no subordinació. L'autonomia és, a ulls de la gran majoria, un instrument subordinat".