Rajoy: "Ni Catalunya es desconnectaràni es produirà cap fractura"

El president demana al Consell d'Estat l'informe preceptiu per impugnar la resolució, la suspensió de la qual serà comunicada a Forcadell

Rajoy posa en marxa el recurs al TC per frenar la ’desconnexió’ de Catalunya. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha fet aquest dilluns una declaració institucional en què ha volgut deixar clar, després de l'aprovació de la declaració rupturista, que "ni Catalunya es desconnectarà d'enlloc ni es produirà cap fractura" a Espanya.

El cap de l'Executiu ha informat que ja ha firmat la sol·licitud preceptiva perquè el Consell d'Estat emeti un informe en menys de 24 hores, que serà estudiat demà en una reunió de subsecretaris i dimecres en un Consell de Ministres extraordinari, que sol·licitarà al president que presenti un recurs d'inconstitucionalitat contra la resolució aprovada.

Notícies relacionades

Rajoy ha confirmat, a més, que sol·licitarà al Tribunal Constitucional "la immediata" suspensió de la declaració i dels seus "possibles efectes" i que aquesta resolució sigui comunicada a la presidenta del Parlament, Carmen Forcadell.

Prèviament, demà ell es reunirà amb Pedro Sánchez, amb qui ja ha parlat abans de fer la declaració des de Bejar, Salamanca, on ha anat a fer un míting.