Garzón veu Catalunya cap a un "carreró sense sortida" que beneficia Mas i Rajoy

Pel presidenciable d'Unitat Popular el procés només es pot evitar amb política

1
Es llegeix en minuts

El candidat a la presidència del Govern per Unitat PopularAlberto Garzón, ha afirmat que la deriva que porta el procés obert entre els independentistes catalans i el Govern condueix cap a "un carreró sense sortida" que "beneficia Mas i Rajoy" i que només es pot evitar amb política.

En una conferència de premsa, abans de completar una visita a Valladolid i desplaçar-se a la tarda a Lleó, Garzón ha considerat que el que ha passat aquest dilluns al Parlament de Catalunya "malinterpreta els resultats electorals" de les últimes eleccions catalanes, perquè "no hi va haver una majoria de vots independentistes".

La via del recurs davant el Tribunal Constitucional que ha anunciat el Govern no serveix, en opinió de Garzón, perquè, "encara que les lleis estan per complir-se", els polítics han d'exercir el seu paper en lloc de convertir-se en "funcionaris". "Estem a temps de parlar tots", ha dit sobre la seva proposta de crear una taula de diàleg entre totes les forces polítiques.

Per Garzón, "seria un error" que es plasmés a la pràctica el "futurible" d'aplicar l'article 155 de la Constitució, perquè "un problema polític" es resol amb política, no per "una amenaça d'utilitzar fins i tot les forces de seguretat de l'Estat", ja que aquesta opció és "una màquina de crear independentistes".

Notícies relacionades

"Estem en contra de la independència", ha començat per dir Garzón, convençut que Izquierda Unida i la candidatura que encapçala d'Unitat Popular està "més unida a la gent treballadora" dels diferents territoris que integren Espanya que als "empresaris del 3%" en els mateixos territoris.

El dirigent d'IU ha insistit que la sortida a aquesta situació és un procés constituent en el qual la seva formació defensarà una proposta federal amb què afrontar els "reptes econòmics i socials", perquè "un desnonat per Bankia és el mateix que un desnonat per La Caixa".