RESSACA ELECTORAL

La CUP no investirà Artur Mas

Baños defineix resultats com de "gran victòria" encara que ha reconegut que no s'ha guanyat el plebiscit

Antonio Baños valora els resultats de les eleccions, aquest dilluns.

Antonio Baños valora els resultats de les eleccions, aquest dilluns. / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
XABIER BARRENA / BARCELONA

La CUP ha deixat aquest dilluns meridianament clar que no pensa en cap cas facilitar la investidura d'Artur Mas com a president. Segons els portaveus de la força assembleària Anna Gabriel i Antonio Baños no hi ha cap opció que es recolzi, d'una o altra manera, el líder de CDC. Comença una nova etapa i s'ha d'exemplificar amb un nou president, ha afirmat Baños. "El que presideixi no pot ser identificat ni amb les retallades ni amb la corrupció" ha sentenciat.

Així doncs, Mas només seria president, segons la CUP, si la coalició troba una majoria alternativa, amb altres partits.

Notícies relacionades

Gabriel ha explicat que s'ha emplaçat Junts pel Sí i Sí que es Pot a iniciar converses encaminades a pactar un pla de xoc contra la pobresa, pedra angular de qualsevol tipus d'acord per investir un president. ¿Pot ser aquest de CDC? "Si troben algú que no es relacioni ni amb les retallades ni amb la corrupció" per què no, han assenyalat.

Baños ha definit els resultats d'aquest diumenge com de "gran victòria" encara que ha reconegut que no s'ha guanyat el plebiscit. Motiu pel qual la CUP abandona la seva idea de portar una declaració unilateral d'independència al Parlament i obre la porta a un processos constituent on veure "cap on es decanten" els vots rebuts per Sí que es Pot, si cap al sí o cap al no.