VALORACIÓ DELS RESULTATS

ERC convida la CUP i Catalunya Sí que es Pot a formar govern

El diputat republicà Segi Sabrià afirma que Artur Mas ha de ser el president i que Junts pel Sí han "guanyat" el plebiscit

ERC avisa: No és el moment de parlar de noms. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El diputat d'ERC Sergi Sabrià ha sortit a valorar aquest dilluns els resultats electorals del 27-S, ha invitat la CUP i Catalunya Sí que es Pot a formar govern amb Junts pel Sí. Ha reafirmat, a més, l'aposta perquè Artur Mas sigui investit president i, encara que els independentistes anticapitalistes tinguin la clau de la investidura i hagin afirmat en diferents ocasions que no pactarien amb Mas, Sabià insisteix: "és un procés que no va de noms, necessitem a tothom".

Després de la reunió de la direcció del partit, Sabrià ha deixat clar que seguiran "al mil·límetre el full de ruta" que la seva candidatura ha marcat i que "la gent ha votat" i, que segons ha dit, és el compromís amb la independència que comença amb "dies d'intenses converses".

A més, ha afirmat en roda de premsa que "les eleccions han sigut el plebiscit i les hem guanyat". S'ha referit així a uns comicis en què el seu partit, englobat en la llista de Junts pel Sí, ha guanyat les eleccions amb una àmplia majoria d'escons, però sense majoria de vots. En aquesta línia, ha indicat que el seu partit dóna per "enterrada la Catalunya autonòmica" ja que "hi ha una majoria independentista al Parlament".

Notícies relacionades

Segons Sabrià, ERC està vivint el moment que ha esperat durant 80 anys "perquè per primera vegada al Parlament s'ha obtingut un mandat en favor de la independència amb "dos milions de vots independentistes, que són més que el 2012 i més que el 9-N"

El diputat republicà ha assenyalat que per obtenir una anàlisi "objectiva" no és convenient fixar-se en la premsa d'Espanya ni de Catalunya doncs, al seu parer, "la premsa de tot el món és inequívoca" respecte als resultat. I ha rematat que "l'objectiu no és votar la independència, és fer-la".