el camí cap a les urnes

Albiol vaticina que moltes persones se n'anirien de Catalunya si hi ha independència

Sarkozy acompanyarà el candidat del PPC i Rajoy en el míting final de campanya

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

No només les empreses i els bancs. Xavier García Albiol ha vaticinat aquest dilluns que moltes persones abandonarien Catalunya si es produís la independència. "No en tinc cap dubte --ha assegurat--. Moltes persones que em trobo pel carrer m'ho diuen. Especialment gent gran procedent de la resta d'Espanya que va venir aquí a treballar als anys 60 i 70 i que tornaria al poble" si hi hagués secessió. ¿I en el seu cas? ¿Se n'aniria de Catalunya? "A mi ningú em farà fora de casa meva, i lluitaré perquè ningú se'n vagi", ha aclarit.

Notícies relacionades

En roda de premsa a la seu de l'agència EFE, Albiol també ha anunciat que l'expresident de França Nicolas Sarkozy l'acompanyarà a ell i al president del Govern central, Mariano Rajoy, en el míting final de la campanya del 27-S que el PPC celebrarà divendres que ve. Amb la presència de l'exdirigent francès, els populars tracten de reforçar els suports internacionals a les seves tesis que una Catalunya independent quedaria fora de tots els organismes mundials, amb especial incidència en una sortida de la UE.

ELECCIONS L'ANY QUE VE PER LA "INESTABILITAT"

Albiol també ha pronosticat que en els pròxims mesos hi haurà "inestabilitat" política que motivarà que s'hagi de tornar a convocar eleccions l'any que ve. Una de les raons d'aquesta situació, ha afirmat, és que la candidatura de Junts pel Sí està plena de contradiccions ideològiques entre les persones que la integren. "Només els uneix tapar les vergonyes de Mas i parlar com si el dia 28 es produís la independència, sense plantejar cap proposta econòmica o social quan el que s'haurà de fer és governar".