FÒRUM PRIMERA PLANA D''EL PERIÓDICO'

Rabell no descarta un 'corralito' a Catalunya "en una determinada situació"

El candidat de Sí que es Pot creu que el discurs de la por i les "amenaces" no condicionaran el vot dels catalans

Lluís Rabell, candidat de Catalunya Sí que es Pot a les eleccions del 27-S, protagonitza el debat Primera Plana del dilluns 21 de setembre. / C. MONTAÑÉS / VÍDEO: M. TUDELA

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

El candidat de Catalunya Sí que es Pot al 27-S, Lluís Rabell, ha contemplat com a possibilitat que es produeixi un 'corralito' a Catalunya si s'executa el full de ruta unilateral de Junts pel Sí. "Podria ser una eventualitat en una determinada situació", ha reconegut en resposta a l'advertència del governador del Banc d'EspanyaLuis María Linde, que hi hauria un 'corralito' en cas d'independència. Rabell, no obstant, ha enquadrat aquestes paraules com una més de les "múltiples amenaces" que s'estan sentint en aquesta campanya, però ha estimat que "no condicionaran" el vot dels catalans.

En una conferència col·loqui al fòrum Primera Plan@ d'EL PERIÓDICO, el presidenciable de Sí que es Pot s'ha queixat que les declaracions de membres del Govern del PP i de representants de la banca només serveixen per "fabricar més independentistes", i ha reconegut que "vénen ganes de sortir corrents d'aquesta Espanya", però ha recordat que el referèndum que defensa la coalició atrau més suport social que la declaració unilateral d'independència (DUI) que propugna Junts pel Sí. "En lloc d'anar-nos-en, ens ajuntem i els fem fora a ells", ha recomanat.

Notícies relacionades

La victòria de Syriza en les eleccions gregues ha suposat un baló d'oxigen per a Catalunya Sí que es Pot, que ha anat de més a menys en les enquestes. Rabell ha assegurat que la reelecció d'Alexis Tsipras després de la "derrota política" que va significar acceptar les condicions del rescat demostra que la recepta és "resistir tant com es pugui", i ha afegit que si l'esquerra alternativa conquista més governs al sud d'Europa, "serà possible transformar la UE i rebel·lar-se contra les polítiques d'austeritat".

ALIANÇA PROGRESSISTA

Rabell ha iniciat aquesta última setmana de campanya propugnant un Govern progressista presidit per ell que eviti la investidura d'Artur Mas, una proposta dirigida sobretot a ERC i a la CUP, però també al PSC. "Si hi ha gent a Esquerra i a la CUP incòmodes amb el fet de ser els subalterns de CDC, que em votin a mi", ha reclamat en un missatge cap a l'ala més esquerrana de Junts pel Sí que la coalició que integra ICV-EUiA, Podem i Equo vol potenciar en la recta final de la carrera electoral.